Door een zwaarbevochten overwinning bij VEP hebben de meiden onder 14 van ADO Den Haag Vrouwen de kans op een kampioenschap weer volledig in eigen hand. Bij winst op Rijnsburgse Boys kan zaterdag de vlag in top. De meiden onder 16 bereikten de finale van het Haaglanden Voetbal-toernooi door FC `s-Gravenzande met 16-0 te verpletteren.

Hard werkend bood VEP de Haagse meiden onder 14op lastig te bespelen natuurgras veel weerstand. Het combinatiespel van ADO Den Haag leidde niet tot veel mogelijkheden. Alleen de naar voren getrokken Quinty Dupon kreeg een kopkans, maar zij zocht het doel te hoog. De Haagse verdediging gaf helemaal niets weg.

In de tweede helft deed VEP er nog een schepje bovenop en wist het Haagse doel een keer onder vuur te nemen. Een treffer leverde dat niet op. De ploeg van trainer Stephan Vos moest winnen om de kans op het kampioenschap niet te verspelen en voerde in het laatste kwartier de druk op. Topschutter Celine van der Toorn werd door de keeper en een verdediger op de lijn van een treffer afgehouden. Vervolgens posteerde Nikki van den Burg zich in de spits. Haar voetzoeker uit een voorzet van Shannon Tabi brak het Woerdense verzet: 0-1. Die kostbare voorsprong gaf de Haagse ploeg voor geen goud meer prijs. De ontknoping in Rijnsburg begint zaterdag om 13.15 uur.

Actiefoto`s: René Jansen.