Na de bekerzege tegen de meiden onder 17 van DSVP moesten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag het onderspit delven tegen de jongens onder 15 van Monster. De meiden onder 14 keerden met een overwinning op ASC terug uit Oegstgeest.

Voorafgaand aan de wedstrijd op Houtrust werd één minuut stilte gehouden in verband met de gebeurtenissen in Utrecht. Monster schiep daarna razendsnel een eerste gemiste kans. De Haagse meiden dienden de tegenstander direct van repliek en dwongen in de tweede minuut een strafschop af. Goalgetter Ravalcheny van Ommeren liet zich die mogelijkheid niet ontnemen: 1-0. Ondanks die opsteker kon het team dat trainer Marten Glotzbach de wei had ingestuurd niet verhinderen dat Monster voor gevaar bleef zorgen. Toen in 9de minuut ook Monster een penalty verdiende, moest doelvrouw Isa Grimmius zich gewonnen geven. Van Ommeren had haar ploeg daarna opnieuw op voorsprong kunnen zetten, maar haar kopbal ging naast. Aan de andere kant was het bij een ongelukkige kopbal in de Haagse verdediging wel kassa voor Monster: 1-2.

Gesterkt door de thee begonnen de Haagse meiden in de tweede helft feller en sterker. Dat leverde echter geen tweede treffer op. In plaats daarvan liep Monster uit naar 1-3. De Haagse ploeg bleef strijden voor een beter resultaat. Tien minuten voor tijd bepaalde de deze dag net te sterke oppositie de eindstand op 1-4.

Op zaterdag 6 april spelen de meiden onder 16 opnieuw thuis tegen SVC `08 De aftrap staat gepland om 14.30 uur.

Als lijstaanvoerder moesten de meiden onder 16 in Oegstgeest ASC partij geven op een moeilijk bespeelbaar hobbelig veld. Op de geboortegrond van Jan Wolkers maakte ook de fysiek sterke tegenstander het de Haagse meiden lastig. Dat de rust toch werd gehaald met een geruststellende voorsprong was te danken aan Amanda de Leur. De messcherpe spits deed haar verjaardagsviering op vrijdag nog eens over door twee keer doel te treffen: 0-2.

In de tweede helft stond de Haagse ploeg de gastheren geen enkele kans meer toe. Aan de andere kant zette sneltrein Senna Smulders de keeper van de tegenstander zo onder druk dat hij de bal tegen haar aan schoot en via Senna`s heup in de goal zag caramboleren: 0-3. ADO Den Haag treedt nu op zaterdag 6 april op Houtrust als koploper aan tegen nummer drie Voorschoten `97. De topper begint om 12.30 uur.