Na twee nederlagen in de reguliere competitie bleven de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag FC Twente in de play-offs wel de baas. Met een rake kopstoot en een koel benutte pingel bekroonde Naomi Piqué een sterke teamprestatie: 2-1.

Geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen namen de Haagse beloften op Houtrust vanaf de start het initiatief. Kayra Nelemans nam uit een vrije trap als eerste het doel onder vuur en zag haar schot via de lat over gaan. Vervolgens bracht de Twentse keeper redding bij een kopbal van Celainy Obispo en een schot uit de draai van Naomi Piqué. Aan de andere kant greep doelvrouw Jasmijn de Groot tijdig in bij een corner van FC Twente. Een Haagse hoekschop lag aan de basis van de eerste goal. Op aangeven van Holly Kampers kopte Piqué via de grond in en met die stuiterbal uit het leerboek van Johan Cruijff had zij de Twentse afweer tuk: 1-0. Bij nog een kopbal van Obispo en een uithaal van Liz Rijsbergen bleef het Twentse doel wel ongeschonden.

Ook in de tweede helft bleef de Haagse ploeg de overhand houden. Uit een vrije trap van Akke van den Born zette Obispo nog eens haar hoofd tegen de bal, maar haar kopbal verdween naast. Toen Twente een keer door de Haagse verdediging glipte, bracht De Groot vliegensvlug redding. Ilham Abali schoot daarna rakelings over na goed voorbereidend werk van Rijsbergen en een combinatie tussen Abali en Jaimy Ravensbergen strandde in het zicht van het doel. Daarvoor leken de Haagse beloften een hoge prijs te betalen toen FC Twente uit een vrije trap plotseling gelijk maakte. De thuisploeg schakelde echter gewoon een tandje bij en zag dat snel beloond toen Rijsbergen in het strafschopgebied tegen het gras werd gewerkt. Piqué benutte de strafschop feilloos: 2-1. Vastbesloten die voorsprong vast te houden gaf de uit Luna Knoester (ingevallen voor de geblesseerde Lisa Guijt), Susanne Hoogenboom, Nelemans en Obispo bestaande verdediging de Tukkers geen schijn van kans meer.