Moedig strijdend moesten de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Ajax in de kwartfinales van de play-offs om het landskampioenschap: 2-5. Volgende week wacht een herkansing in de return in Amsterdam.

Gebrand op een goed resultaat boden de Haagse beloften Ajax in de eerste helft prima partij. Kort nadat de hoofdstedelingen de eerste kans van de wedstrijd hadden gemist, stuurde Kayra Nelemans met een prima dieptepass Naomi Piqué alleen op de keeper af. De Amsterdamse sluitpost wist haar eerste inzet nog te keren, maar moest lijdzaam toezien hoe Jaimy Ravensbergen de weggesprongen bal van buiten het strafschopgebied in het verlaten doel schoof: 1-0. Gesterkt door die opsteker bleef de Haagse aanval voor gevaar zorgen. Piqué zag bij een doorbraak haar voorzet onderschept. Ravensbergen kon net niet goed genoeg bij de bal om voorbereidend werk van Shanique Dessing te bekronen. En een voorzet van Rosalyn van der Dussen verdween voorlangs het doel. Aan de andere kant stond eerst de paal een treffer van Ajax in de weg en hield daarna Jasmijn de Groot met een bliksemsnelle reflex de bal uit het doel. Een voorsprong bij rust leek binnen bereik, toen Ajax van Haags balverlies op het middenveld onmiddelijk gebruik maakte om de stand gelijk te trekken. Een minuut later brak een tweede tegentreffer Haagse harten.

Toen Ajax kort na de pauze uit een vrije trap voor de derde maal toesloeg, leek de wedstrijd gespeeld. Daar dacht Nelemans toch anders over, want zij haalde van grote afstand uit en zag de bal als een raket in de bovenhoek inslaan: 2-3. Helaas antwoordde Ajax kort nadat een vrije trap van Nelemans in de handen van de doelvrouw was beland met een vierde treffer en daarmee was het Haagse vuur wel gedoofd. Dat De Groot ook nog een vijfde doelpunt moest incasseren, maakt het bereiken van de halve finales van de play-offs tot een Herculische opgave.