Het voorjaar maakt nieuwe krachten vrij in de meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen. De meiden onder 14 waren op Houtrust een maatje te groot voor SVC `08. De meiden onder 16 keerden met de tweede zege in de voorjaarscompetitie terug van Vitesse Delft.

Na een teamfoto met de wedstrijdsponsor begonnen de meiden onder 14 iets minder scherp aan de thuiswedstrijd tegen SVC `08 dan gebruikelijk. De tegenstander maakte daarvan gebruik door uit een hoekschop de leiding te nemen. Amanda de Leur (met een splijtende dieptepass) en Shannon Tabi (die met een bekeken boogbal de verste hoek vond) zorgden snel voor een pasend antwoord: 1-1. De scheidsrechter stond al op het punt voor de rust te fluiten toen de Haagse meiden op voorsprong kwamen. Beau Bongaards en Fien Leijdekker deden het voorbereidende werk en hun middenveldpartner Felicia de Zeeuw liet de keeper van afstand vergeefs naar de bal grabbelen: 2-1.

Het team van trainer Stephan Vos drukte na de pauze door. Vera Jansen moest een keer snel uit haar doel komen om gevaar te verijdelen, maar verder werd alleen het doel van SVC `08 onder vuur genomen. Asude van Oosten nam het derde doelpunt voor haar rekening door uit een voorzet van Senna Mulder raak te koppen. Schoten van Lynn Verhoef en Karlijn Keuters misten de juiste richting. Van Oosten krulde de bal nog wel een keer tegen het net: 4-1 Toen Tabi in de laatste minuut van afstand de lat trof, leek een hat-trick voor Van Oosten in de maak. Haar uithaal in de rebound wist de keeper nog net te keren.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje begonnen de meiden onder 16 sterk aan de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft. Een vroege voorsprong werd verijdeld omdat de bal volgens de scheidsrechter de doellijn niet was gepasseerd. Een minuut later was het toch raak. De keeper kreeg een voorzet van Anne van Egmond niet onder controle en Danitsja Gleijm gleed de bal tegen het net. Aan de andere kant hield de Haagse verdediging goed stand en wist Isa Grimmius haar doel een paar keer voor doorboring te behoeden. Ook in de tweede helft was er volop strijd. Dit keer zag Julia Banwari een doelpunt geannuleerd door de arbiter, omdat de bal de lijn niet zou zijn gepasseerd. Toen Vitesse Delft in de slotfase hetzelfde overkwam, kon de Haagse ploeg de tweede overwinning in de voorjaarscompetitie vieren.