Het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen keerde zaterdag met lege handen terug van de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar. De meiden onder 14 behaalden wel de volle winst bij Concordia en veroverden daarmee de koppositie.

In een aantrekkelijke wedstrijd deden de Haagse beloften niet onder voor VV Alkmaar. Tegenover een ongelukkige tegentreffer in de eerste helft stonden onder meer een door de doelvrouw verijdelde kans voor Naomi Piqué en een schot over van Kathelyn Hendriks. Na de thee moest de thuisploeg steeds verder achteruit. Invalster Dana Breewel, die na acht maanden blessurleed haar rentree vierde, was twee keer dicht bij de gelijkmaker. De treffer viel in de slotfase echter aan de andere kant: 2-0. Breewel was zo ongelukkig om met een hersenschudding en een gekneusde rib uit te vallen.

Op bezoek bij de club waar Victoria Pelova groot is geworden, kwamen de meiden onder 14 uitstekend uit de startblokken. Al na 30 seconden zette Asude van Oosten de man van het scorebord van Concordia aan het werk: 0-1. Nog vóór de pauze vergrootte Senna Smulders de Haagse voorsprong. Een treffer van Amanda de Leur na de thee liet geen twijfel bestaan over de uitkomst van dit duel. Topscorer Celine van der Toorn bepaalde de eindstand op 0-4 en kon met haar ploeggenoten tevens het bereiken van de eerste plaats vieren.