Na een wat mindere serie wil ADO Den Haag koste wat het kost een goed resultaat behalen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (zaterdag, 18.30 uur). Fons Groenendijk hoopt de magere statistieken in uitduels met de Zwollenaren te doorbreken. "Het kan en moet beter bij ADO Den Haag", zegt de coach bij ADO TV.

Groenendijk was de hele interlandbreak al aan het uitkijken naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle, zo zegt hij in de voorbeschouwing op de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. "Na een verloren wedstrijd wil je zo snel mogelijk door naar de volgende", aldus Groenendijk. "Zeker nu het wat minder loopt. De redenen hiervoor bespreek je in zo'n situatie vooral intern. Je werkt met elkaar hard aan de verbeterpunten. Want dat het beter kan en moet, dat is een feit. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen."

De hoofdcoach van ADO Den Haag ziet op het trainingsveld dat Danny Bakker, Yuning Zhang, Aaron Meijers en Sheraldo Becker weer steeds meer kunnen doen. "Bakker en Zhang hebben tegen FC Volendam (1-1, red.) weer minuten gemaakt en Meijers en Becker zijn ook weer aangesloten. Langzaam komt de situatie in zicht dat we alle spelers fit op het veld hebben staan, op de langer geblesseerde Trevor David na. Verder moet alleen Ricardo Kishna nog wat stapjes zetten. Maar we kunnen al een beetje genieten van zijn klasse, bijvoorbeeld van zijn prachtige goal op de training. We hopen dat hij misschien voor de winterstop nog inzetbaar is, maar anders is dat zeker na de winterstop het geval. Het gaat de goede kant op."

PEC Zwolle-uit is een affiche waarin ADO Den Haag in het seizoen 2003/2004 voor het laatst aan het langste eind wist te trekken. De statistieken zeggen Groenendijk echter weinig. "Het wordt een wedstrijd waar voor beide ploegen wel de nodige druk op staat, al is het nog wel vroeg in het seizoen om dat te zeggen", zegt de trainer, die met zijn ploeg één punt boven PEC Zwolle staat. "Het gaat er vooral om dat we onszelf moeten verbeteren. Als dat lukt, dan komen de resultaten vanzelf."