Dit weekend stond de eerste competitieronde voor de jeugdopleiding op het programma. Het werd een weekend met wissende resultaten maar met zeer acceptabel spel.

De meiden van de onder 14
speelden hun eerste wedstrijd in de eerste klasse jongens onder 13 op het complex van VUC. Het publiek had een telraam nodig om alle kansen bij te houden. Het werd echter zo`n wedstrijd waarbij de bal er niet in wilde. Schoten op de lat van Senna Smulders en Amanda de Leur, kopkansen net over en uitstekende reddingen van de keeper van VUC maakten dat de beginstand ook de eindstand werd. Jammer dat het team van Stephan Vos zichzelf hiermee niet beloonde voor het grote veldoverwicht.

Marten Glotzbach had zijn onder 16 meiden het veld in gestuurd met een centraal duo dat afkomstig was van tegenstander DUNO. In een sportieve wedstrijd liet ADO Den Haag prima veldspel zien maar kwam het in de overgang van aanvallen naar kansen krijgen net iets te kort. Steeds weer was de rand van het strafschopgebied dat deel van het veld waar het stugge DUNO wel een antwoord had op de combinerende geel groenen. Na een ruststand van 0-1 was het in de 6e minuut na rust Laura Dankelman die de gelijkmaker scoorde. Slechts 1 minuut later scoorde DUNO naar wat achteraf bleek de winnende treffer. Op zondag speelde de ploeg in de Europa League competitie van Girls Soccer Nederland met 2-2 gelijk tegen het meiden onder 17 team van Excelsior. Het werd een leuke wedstrijd waarin de wedstrijd van zaterdag nog flink in de benen zat. Een vroege treffer van Myrthe Korstanje en een doelpunt van Ilaya Pata in de tweede helft leken lange tijd genoeg te zijn voor een 1-2 overwinning, in de blessuretijd ging het helaas alsnog mis en scoorde Excelsior de gelijkmaker.

Voor de Beloften stond de wedstrijd tegen Achilles`29 op het programma. De club uit Groesbeek kon, met hulp van het eerste elftal, met moeite 11 speelsters op de been brengen. De meiden van trainers Rikaart en Boshuizen lieten er dan ook geen gras over groeien. Vanaf het begin werd de tegenstander opgejaagd en na 7 minuten was de wedstrijd met 2-0 voorsprong eigenlijk al gespeeld. De eerste helft werd na twee doelpunten van Wendy Balfoort met een 4-0 stand afgesloten. De tweede helft eenzelfde beeld. ADO Den Haag dat maar bleef aanvallen en een Achilles`29 dat zijn best deed de schade te beperken. Dat lukt net niet genoeg om de dubbele cijfers van het scorebord te houden. Doelpunten van achtereenvolgens Holly Kampers, Celainy Obispu, Naomi Pique, Annouk Boshuizen, Angelica Hersteijn en Luna Knoester brachten de 10-0 op het scorebord. Een score van waarvan later moet blijken wat de waarde zal zijn.