Na zes speelronden in de Eredivisie maakt ADO Den Haag zich op voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Daarin is OJC Rosmalen de tegenstander. Woensdag wordt er om 17.00 uur afgetrapt op Sportpark De Groote Wielen. Fons Groenendijk neemt het duel uiterst serieus, omdat hij weet hoe mooi de beker kan zijn.

“We hebben heel erg veel zin in het bekertoernooi”, vertelt Groenendijk in aanloop naar het uitduel met OJC Rosmalen. “We zijn de afgelopen jaren niet ver gekomen, mede door wat pech met de loting, maar het is een zeer interessant toernooi. Voor een club als ADO zou het fantastisch zijn om een keer ver te komen. Dat wordt ook wel een keer tijd”, aldus de trainer, die zelf weet hoe mooi het bekeravontuur kan zijn. “Ik heb met meerdere clubs de finale gespeeld. Het kan een feest zijn. We gaan proberen om zover mogelijk te komen. Daar heb je ook een beetje geluk bij nodig, ook met de loting.”

Groenendijk ziet de beker niet alleen als een leuk extraatje en gaat daarom weinig sleutelen aan zijn basisploeg. “Ik ga geen zeven andere spelers opstellen. We willen zo sterk mogelijk voor de dag komen. Meer dan één of twee wissels moet je niet verwachten”, stelt de coach, die OJC Rosmalen in de Derde Divisie aan het werk zag tegen Westlandia en ADO’20. “Ze kunnen aardig voetballen. Het is een fysieke ploeg, met daarin jongens met betaald voetbal-ervaring. We moeten vanaf minuut één de baas zijn en bepalen wat er gebeurt.”

Het 1-1 gelijkspel tegen Vitesse heeft ADO Den Haag wel goed gedaan, geeft Groenendijk verder aan. “Het gaat de goede kant op. De concurrentie neemt toe. Kijk bijvoorbeeld naar het optreden van Nick Kuipers en Shaquille Pinas tegen Vitesse. Meerdere spelers kloppen op de deur, iedereen moet bij de les zijn.”

lr180915ab125601