Komende vrijdag staat voor ADO Den Haag het thuisduel tegen VVV-Venlo voor de deur. Een tegenstander die de afgelopen weken wisselvallende resultaten behaalde. Bart van Hintum, de meest ervaren speler van de Haagse formatie, ging bij ADO TV in op het treffen met de Venlose voetbalclub. "We moeten elke wedstrijd vanuit onze eigen kracht bekijken. We weten dat we een goed team zijn en dat de kansen sowieso komen. Als we die maken, dan heb ik er alle vertrouwen in dat de punten in Den Haag blijven."

Nog even terug naar afgelopen weekend toen ADO Den Haag twee uitduels speelde. Vrijdag was FC Emmen de tegenstander en afgelopen maandag ging de Haagse ploeg op bezoek bij Jong Ajax. Het duel tegen FC Emmen werd in een overwinning omgezet, terwijl de Hagenaars daarna op 0-0 blijven steken tegen de beloften van Ajax. "Het waren twee lastige wedstrijden. Tegen Jong Ajax was het gezien de kansenverhoudingen een terechte uitslag."

Vier dagen later na de pot tegen Jong Ajax is VVV-Venlo vrijdag de volgende opponent en dan wacht komende dinsdag alweer het bekerduel tegen vv Noordwijk. Voor de 36-jarige Van Hintum is het drukke programma een gegeven om fysiek rekening mee te houden. "Fysiek voel ik me in principe prima, maar ik heb wel een dagje extra nodig om te herstellen vanwege mijn leeftijd." Daarnaast is Van Hintum bewust bezig met zijn gezondheid om zo fit mogelijk te zijn. "Ik let op mijn eetpatroon en een dag voor de wedstrijd zit ik altijd in een hotel bijvoorbeeld. Ik heb drie kids en die zijn 's nachts nog wel eens wakker dus kan ik in een hotel extra goed slapen. Ik leef echt voor het voetbal"

Bekijk hieronder het gehele interview met Bart van Hintum in aanloop naar ADO Den Haag - VVV-Venlo.