Ook voor de eSporters van ADO Den Haag zit het seizoen erop. Danny Hazebroek en Rick Dame speelden woensdagmiddag in de kwartfinale van de KPN eDivisie Finals tegen PSV en moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Eindhovenaren. Toch kunnen de Haagse eSporters terugkijken op een prima seizoen. Dame werd bovendien door de eDivisie uitgeroepen tot ´Talent van het Seizoen´.

Na in de reguliere competitie al een keurige achtste plek te hebben behaald, plaatsten Hazebroek en Dame zich half mei voor de play-offs van de KPN eDivisie. Daarin kwam Feyenoord uit de koker als tegenstander. Na een doelpuntloze remise van Hazebroek wist Dame op overtuigende wijze de overwinning en het ticket voor de Finals veilig te stellen: 6-1.

In de finaleronde werden de eSporters gekoppeld aan PSV. De Eindhovenaren eindigden het seizoen als koploper op de ranglijst en werden dan ook gezien als titelfavoriet. Dat deze verwachting gegrond was ondervond Hazebroek direct tijdens zijn met 0-6 verloren duel. Ook Dame had het in zijn wedstrijd lastig met zijn opponent. Na een 2-0 achterstand vocht de Westlander zich knap terug en leek hij het seizoen af te gaan sluiten met een 2-2 eindstand, maar in de slotfase trok PSV echter toch nog aan het langste eind: 2-3. Het seizoen eindigde zodoende met een teleurstelling, maar zowel Hazebroek als Dame was kort na de wedstrijd realistisch. PSV, dat zich later op de avond kroonde tot kampioen van de KPN eDivisie, was simpelweg een maatje te groot.

Eerder op de dag beleefde Dame nog wel een persoonlijk succes. De 18-jarige Naaldwijker werd voorafgaand aan het duel met PSV uitgeroepen tot ‘KPN eDivisie Talent van het Seizoen’ en ontving hiervoor een prachtige schaal. Een mooie beloning voor Dame, die zich als debutant in de eDivisie dit seizoen enorm sterk heeft ontwikkeld als FIFA-speler. Een prijs waar, naast Dame zelf, ook de club erg trots op is.

ADO Den Haag bedankt Hazebroek en Dame voor hun inzet in het geslaagde KPN eDivisie-seizoen en wenst hen veel succes toe in de toekomst. Vanwege de degradatie uit de Eredivisie verliest ADO Den Haag haar plaats in de digitale FIFA-competitie.