Nieuws

In de maand mei stond het derde pilottraject van ‘Leven als een ADO-Prof!’ op het programma. Ditmaal waren er 24 spelers van de O12-teams van SVH die deelnamen. Tijdens de drie trainingen stond het thema ‘Gezondheid’ centraal. Bij deze pilot stond Ronald Samson (assistent-trainer O18) voor de groep.

Op maandag 10 mei werden de spelers van de jongens onder 12 ontvangen op het mooie complex van SVH, gelegen tussen Escamp en Wateringen. De ietwat nerveuse deelnemers kregen een introductie van het driedelige trainingstraject van ‘Leven als een ADO Prof!’ door de hoofdtrainer. Ook werd er gecontroleerd welke spelers er water hadden meegenomen voor de training. Helaas bleken maar enkele spelers water bij zich te hebben, een mooi aandachtspunt voor de komende trainingen.
Tijdens de eerste training werd de kennis over (on)gezonde voeding getest bij de spelers. Dit werd gedaan door een parcours die de verschillende teams doorliepen. De assistent-trainer noemde een product waarna de deelnemers het parcours aflegden en scoorden op het doel ‘Gezond’ of ‘Ongezond’. Hadden de spelers het antwoord goed, kregen ze één punt. Na de verschillende oefeningen besprak de trainer de gemaakte keuzes en welke vormen van voeding van belang zijn in het leven van een profvoetballer.

Eén week later ging de training over een ‘Gezonde Leefstijl’. “Wat is er naast eten/drinken ook belangrijk?”, vroeg de trainer. Onder andere slapen, rusten, ontspanning en trainen zijn ook belangrijke aspecten waarmee een profvoetballer rekening moet houden. Dit werd tijdens een partijspel met meerkeuzevragen getest.

Op 31 mei werd dit traject van ‘Leven als een ADO-Prof!’ afgesloten met een toernooivorm. Ook tijdens deze training werd het aantal flessen wederom geteld. Van de 24 deelnemers hadden er 20 een eigen fles water mee: een geweldige ontwikkeling. Na het bekende fotomoment kreeg iedere speler de mogelijkheid om hun eigen certificaat te tekenen, net als een echte profvoetballer van ADO Den Haag!

ADO Den Haag wil SVH en Jorge Ferreira (Sportcoördinator WSDH) bedanken voor het faciliteren van dit pilottraject van ‘Leven als een ADO-Prof!’.