ADO Den Haag zet de komende twee speelronden de schouders eronder om nog lijfsbehoud in de Eredivisie te realiseren en zal dat doen met het logo van HOGE Finance op de schouderpositie van het shirt. Dit is onderdeel van een innovatieve samenwerking, die tevens een primeur betekent. ADO Den Haag is namelijk de eerste club in Nederland met een cryptocurrency op het shirt.  

ADO Den Haag oriënteert zich steevast op innovatieve vormen van sponsoring en dat wordt ten volle bevestigd door deze overeenkomst. HOGE Finance heeft inmiddels al meer dan 30.000 leden en is een steeds grotere en succesvollere community aan het opbouwen. Voor ADO Den Haag is cryptocurrency een relatief nieuwe wereld, maar zeker met het oog op de toekomst draagt deze samenwerking bij aan de gewenste commerciële groei van de club. Het HOGE-logo zal in ieder geval tot het einde van het lopende seizoen prijken op de schouders van de spelers. 

hoge2 site

Wat is HOGE?
HOGE is een deflatoire cryptocurrency. Dat houdt in dat bij elke transactie met HOGE twee procent hiervan gedistribueerd en verwijderd (‘verbrand’) wordt van het totale aanbod. Dit vergroot de schaarste van elke HOGE-coin die in omloop is. Concreet betekent dit dat bij elke aanschaf de waarde van de resterende HOGE-tokens in omloop wordt verhoogd door tegelijkertijd de voorraad te verlagen (deflatie), terwijl er ook een verdeling plaatsvindt aan iedereen die de token gebruikt. Hierdoor heeft elke HOGE-houder een prikkel om het gebruik van HOGE zoveel mogelijk te spreiden. Naarmate er dus meer transacties plaatsvinden op het netwerk, neemt ook het individuele nettovermogen van iedereen die participeert in HOGE toe. 

Wat is cryptocurrency?
Eigenlijk is cryptocurrency niet veel meer dan digitaal geld. Net als euro's en dollars heb je ook digitale munten, zoals Bitcoin en Litecoin. Waar euro's en dollars daadwerkelijk tastbaar zijn, is cryptocurrency dit niet. Eigenlijk bestaat het uit digitale stukjes code, die goed zijn versleuteld.  

De beste manier om het uit te leggen, is als volgt. Wanneer je een briefje van 50 euro bekijkt, dan zie je een serienummer met informatie over bijvoorbeeld de herkomst van het biljet, de drukker en de platen waarmee het biljet is gemaakt. Wanneer je het fysieke biljet weghaalt en alleen de code opslaat, dan heb je in principe het idee van cryptocurrency. Die code is nog steeds 50 euro waard, alleen heb je het niet meer fysiek in handen. Het stukje code omvat dus een bepaalde waarde.