Drie dagen na zijn debuut én zijn eerste doelpunt voor Suriname heeft Shaquille Pinas ook in zijn tweede interland een overwinning kunnen pakken. In het onderkomen van IMG Academy Bradenton in het Amerikaanse Florida werd Aruba met speels gemak opzij geschoven door de ploeg van bondscoach Dean Gorré: 0-6.

Pinas maakte andermaal de negentig minuten vol bij Suriname, maar zijn naam verscheen dit keer niet op het scoreformulier. Die eer was weggelegd voor Nigel Hasselbaink (driemaal), Florian Jozefzoon en Roland Alberg. Ook maakte Aruba nog een eigen goal, al leek Ryan Donk bij deze 0-2 ook nog bijna de bal te toucheren. Het doelpunt van voormalig ADO Den Haag-middenvelder Alberg was de laatste, maar ook zonder de twijfel de mooiste van het duel van zaterdagnacht in de Verenigde Staten.

Zes uit twee
Met de 3-0 overwinning op de Kaaimaneilanden en de 0-6 winst tegen Aruba is het versterkte Suriname uitstekend begonnen aan de kwalificatiecyclus voor het WK. Uiteindelijk gaat alleen de nummer één van de poule, waarin ook nog Canada en Bermuda zitten, door naar de play-offs voor de finalegroep van acht sterkere landen. Hiervan kunnen zich vier teams voor het WK kwalificeren. Komende zomer maakt Suriname overigens eerst nog haar opwachting op de Gold Cup (van 2 tot en met 24 juli).

Op bovenstaande foto poseert Shaquille Pinas tijdens de trip met Suriname met alle oud-spelers van ADO Den Haag die ook van de partij zijn: Ramon Leeuwin, Roland Alberg, Tjaronn Chery en Dion Malone.