Zestien weken lang hebben ruim dertig samenwerkende partners geheel belangeloos en dag in dag uit soep gemaakt en uitgedeeld aan voornamelijk ouderen in de regio Den Haag.

In samenwerking met de Participatie Keuken hebben ADO Den Haag-vrijwilligers 4.500 soepen (9 procent) van de 50.000 rondgebracht in Den Haag! De winter is voorbij en afgelopen vrijdag (19 maart) stonden de vrijwilligers voor het laatst bij het Cars Jeans Stadion om de soepen op te halen, met als doel wat extra liefde en aandacht te verspreiden onder de seniorencomplexen in de Haagse regio.

Het werden bezoeken met leuke en hartverwarmende reacties zoals ‘Zit er ook een wijntje bij?’ en vele tips hoe het beter kan gaan met ADO Den Haag. Maar ook met verdrietige verhalen aan de deur over het verlies van naasten en weinig contact met andere mensen. Tevens waren er toevallige ontmoetingen met oude bekenden en een online reactie van wethouder Kavita Parbhudayal: “Fijn dat jullie doorzetten!”.

Een reactie van één van de vrijwilligers: “Iedere keer is er wel iemand die je bijblijft met een mooi verhaal of bijzondere levensles. Vandaag was er een man van 88 jaar met ogen van een twintiger die zei dat we vooral positief en actief moeten blijven!”

Nu is het lente en is er aan de 'Soeper Winter' een einde gekomen. We kijken samen met de Participatie Keuken en partners met heel veel warmte en trots terug op een bakkie soep met liefde en aandacht!

19 03 2021 togethermorethanfootball 018

Lees hier meer over Soeper Winter.