Begin december is de start geweest van de Soeper Winter, een initiatief van de Participatie Keuken in samenwerking met vele partijen, om Haagse ouderen en kwetsbare medemensen deze winter te verblijden met een bakkie soep.

Ook ADO Den Haag steunt dit initiatief van harte. De opbrengst van de verkoop van de kerstballen gaat naar de Participatie Keuken en in de keuken van het Cars Jeans Stadion worden liters heerlijke soep gekookt en ingevroren. Om deze te bezorgen zoeken we vrijwilligers, die met eigen vervoer de soep naar diverse adressen brengen.

Vanaf vrijdag 8 januari 2021 kan tot en met begin maart 2021 elke vrijdag van 10 tot 14 uur 35 bakken soep worden opgehaald in het Cars Jeans Stadion, met een adressenlijst voor de bezorging. Als u dat één keer per week of per 2 weken wilt doen zou dat fantastisch zijn, want alle hulp is welkom!
Laten we het deze moeilijke periode de komende maanden wat leuker maken voor een heleboel ouderen, die het huis nauwelijks uit komen. Ze waarderen deze actie enorm.

Het is ideaal èn gezellig om het bezorgen met z’n tweeën te doen. Je bent dan één à twee uur bezig met de bezorging. De adressen zijn zodanig samengesteld dat het één seniorencomplex betreft met bijvoorbeeld aanleunwoningen of flat voor ouderen.

Geef uw beschikbaarheid op door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam, uw mobiele nummer en de vermelding op welke vrijdagen u de bakken soep kunt ophalen om het op die dag te bezorgen.

Op 7 december bezorgden we met 60 vrijwilligers bij ruim 1.000 ouderen op één dag. Met zijn allen kunnen we de Soeper Winter tot een succes maken!
Voor meer informatie over Soeper Winter: www.soeperwinter.nl.

Namens ADO Den Haag alvast hartelijk dank voor uw aanmelding en een voorspoedig 2021 toegewenst!