Elano Yegen mag zich vanaf komende zomer speler van ADO Den Haag noemen. De 18-jarige middenvelder verruilt Sportpark Nieuw Hanenburg van HV Quick voor De Aftrap en het Cars Jeans Stadion, waar hij een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar heeft getekend. Yegen zal zich voegen bij ADO Den Haag Onder 21.

Yegen stapt dus over van 'De Haantjes' naar de club van de ooievaar. Dat doet de middenvelder met vijf competitiewedstrijden en één bekerduel voor de hoofdmacht van Quick in de benen. De Hagenaar werd voor dit seizoen namelijk vervroegd overgeheveld naar de eerste selectie van de Haagse derdedivisionist. Yegen heeft ook een verleden bij GDA, Excelsior en Sparta Rotterdam.

“Als Haagse jongen is het prachtig om hier te mogen tekenen”, zegt Yegen over zijn stap voorwaarts. “Ik ben geboren in Leyenburg en kom sinds mijn zesde al bij ADO Den Haag. Als je dan zelf in het mooie geel-groene shirt mag spelen, dan maakt je dat trots. Ik vind het mooi dat ADO Den Haag potentie in mij ziet”, aldus Yegen. “Ik ben een rechtermiddenvelder, die altijd vooruit wil voetballen. Ik heb een goed inzicht, een fijne traptechniek en wil altijd winnen.”

ADO Den Haag wenst Yegen alvast veel succes bij ADO Den Haag.

img 4677

img 4691

Poserend met Academy Director Albert van der Dussen.