ADO Den Haag heeft een talentvolle spits aangetrokken voor de komende jaren. Marius van Mil maakt in de zomer de overstap van tweededivisionist Excelsior Maassluis en stroomt dan in bij de Onder 21-ploeg. Het contract van de 18-jarige aanvaller gaat in per 1 juli aanstaande en zal lopen tot medio 2023. In de overeenkomst is een optie voor nog een jaar opgenomen.

De in Delft geboren Van Mil is opgegroeid in Den Hoorn, waardoor het geen verrassing mag heten dat hij bij SV Den Hoorn zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. De spits maakte enkele jaren geleden de overstap naar Excelsior Maassluis, waar hij destijds aansloot bij de Onder 17. Van Mil loopt dit seizoen één op één in de Maasluise hoofdmacht; naast vijf goals in vijf Tweede Divisie-duels scoorde de spits ook in de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen Ter Leede.

Van Mil staat in Maassluis en omstreken bekend als een echte spits, iets waar hij zich wel in kan vinden. “Zo zie ik mezelf ook wel; ik ben balvast, kan goed koppen en ben in staat om te scoren met links en rechts”, zegt de jonge aanvaller. “Dankzij mijn prestaties bij Excelsior Maassluis ging een stap hogerop steeds meer leven. Het maakt me erg blij en trots dat ik nu bij deze mooie club kan tekenen.”

Van Mil volgt met zijn transfer van Excelsior Maassluis naar ADO Den Haag het voorbeeld van Milan van Ewijk en Evan Rottier, die in een eerder stadium al de overstap maakten van de Tricolores naar het Cars Jeans Stadion.

ADO Den Haag wenst Van Mil alvast veel succes in het Cars Jeans Stadion.

img 2949

img 2958

Poserend met Albert van der Dussen (Academy Director)