Tussen het afgelopen seizoen en de volgende jaargang kijkt ADO Den Haag terug op enkele maatschappelijke projecten en activiteiten die plaatsvonden in het afgelopen seizoen. Met in deel negen: de ADO Den HaaG-Storks.

Bijzondere Eredivisie
De tweede seizoenshelft van de ‘oude’ ADO Den HaaG-Storks stond in het teken van de 'Bijzondere Eredivisie'. Een nieuwe competitie tussen G-voetbalteams van diverse Betaald Voetbal Organisaties. Voordat onze G-Storks aan deze competitie deelnamen, werden ze door de selectie van ADO Den Haag uitgenodigd om aan te schuiven tijdens een lunch in het spelershome. Na tal van bruikbare tips waren ze klaar om te schitteren tijdens de Bijzondere Eredivisie.

Op zondag 29 september reisden de spelers en speelsters af naar Utrecht voor de tweede competitiedag in de Bijzondere Eredivisie. De G-Storks startten met een overwinning tegen FC Emmen, waarna VVV-Venlo een maatje te groot bleek. De derde competitiedag stond op 13 oktober gepland in het stadion van Excelsior. Hier trokken de spelers en speelsters de goede lijn door. Met overwinningen op Ajax en Excelsior sloot deze lichting spelers van de G-Storks hun seizoen in stijl af.

Nieuwe lichting
Op woensdag 13 november presenteerde zich een nieuw team in het Cars Jeans Stadion. Deze spelers waren gescout op de ADO Den HaaG-Clinic en werden ontvangen door Algemeen Directeur Mohammed Hamdi en aanvoerder Aaron Meijers. Daarnaast presenteerde het team ook een nieuwe trainer. Martijn den Haan was vanuit de jeugdopleiding aangesloten om dit team onder zijn hoede te nemen.

De start was voortvarend. Het doel was om de goede lijn van hun voorgangers verder op te pakken. Hiervoor werden er verschillende trainingen afgewerkt en werd er ook een boksclinic georganiseerd.

Na regen komt zonneschijn
Toch viel half maart een droom in duigen. De wedstrijden van de Bijzondere Eredivisie werden uitgesteld door het coronavirus. Dit gebeurde twee dagen voor de speelronde bij Heracles Almelo. Een teleurstelling voor velen, maar iedereen begreep waarom deze keuze gemaakt werd.

Hoofdtrainer Den Haan had namelijk verschillende videocalls ingepland, met een paar G-Storks per keer. In deze videosessies konden alle G-Storks even hun ei kwijt wat betreft de situatie. Sommige G-Storks waren aangeslagen en verdrietig, maar dit veranderde toen Martijn aangaf dat het contract met de huidige selectie met één seizoen werd verlengd. Blij, trots en tevreden konden de G-Storks kijken naar de toekomst, waarin hun debuut in de Bijzondere Eredivisie niet kan uitblijven.

G-Storks-speelster Kimberley zal een andere mening hebben over het hoogtepunt van het seizoen. Zij werd namelijk gekozen voor een video voor een maatschappelijke serie van de Eredivisie. Dit filmpje was wekenlang te zien op FOX Sports en zorgde ervoor dat Kimberley nu als ‘BN’er’ door het leven gaat.

FACT
Dit seizoen verwezenlijkte ADO Den Haag voor 30 spelers of speelsters een droom: gescout worden en spelen voor ADO Den Haag!

VIDEO'S

ADO TV neemt kijkje bij lunch met selectie

 

Ons voetbal: ADO Den Haag maakt dromen Kimberley (13) waar