Het verdrietige nieuws heeft ons bereikt dat Maarten Trommel op zondag 5 april na een lang ziekbed is overleden. De oud-speler van ADO en SHS/Holland Sport bereikte de leeftijd van 80 jaar.

Trommel kwam in de zomer van 1958 naar ADO. Hij maakte samen met Wim Waasdorp de overstap van VIOS naar het Zuiderpark. In het tweede elftal manifesteerde Trommel zich als een schutter van formaat. Hij was een wat traag en laconiek ogende spits, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kon. Hij beschikte over een goede techniek en ontpopte zich door zijn overzicht als een kansenruiker. In het seizoen 1961/1962 kende Trommel onder trainer Rinus Loof zijn beste ADO-jaar. Hij speelde het merendeel van de wedstrijden, waarin hij tot dertien treffers in de Eredivisie kwam. In totaal speelde Trommel 47 competitiewedstrijden in ADO 1 en scoorde hij daarin zeventienmaal.

In de voorbereiding van het seizoen 1962/1963 leek Trommel zich in de gunst van de nieuwe trainer Ernst Happel te spelen. Hij scoorde regelmatig, maar toen de competitie begon bleek voor hem geen (vaste) basisplaats weggelegd. Wel scoorde hij nog in de competitie- en bekerwedstrijden, waarin hem nog speeltijd werd gegund. Toch wilde Happel ADO vernieuwen, wat onder meer leidde tot het vertrek van Trommel naar stadgenoot SHS, dat later tot Holland Sport herdoopt werd. In het seizoen 1967/1968 werd deze club, in het laatste contractjaar van Trommel, kampioen van de Eerste Divisie.

ADO Den Haag wenst de nabestaanden van Trommel alle sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Op bovenstaande foto zie je Trommel in actie tijdens ADO-Fortuna'54 op 20 augustus 1961. Hij was hier in duel met Arie Pieneman.