Na 56 officiële wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag verkast Vicente Besuijen naar Schotland. De 20-jarige aanvaller gaat per direct aan de slag bij Aberdeen FC, de huidige nummer zes uit de Schotse Premiership. Hij tekent een contract voor de komende viereneenhalf jaar bij ‘The Dons’.

In de zomer van 2020 kwam Besuijen als talentvolle vleugelspits transfervrij over van AS Roma. Afgelopen anderhalf jaar heeft hij zich bij ADO Den Haag verder ontwikkeld en is hij uitgegroeid tot een belangrijke waarde in de hoofdmacht van trainer Ruud Brood. De Oranje-jeugdinternational stond al langer op de radar van verschillende Europese clubs en de manier waarop hij zich dit seizoen heeft gepresenteerd, wekte dus ook de interesse van Aberdeen FC. De clubs zijn het deze week eens geworden over de afkoopsom van zijn tot medio 2023 doorlopende contract.

*Vicente Besuijen* of ADO Den Haag celebrates 6-1

Ondanks dat ADO Den Haag met deze transfer een talentvolle speler ziet vertrekken, zijn wij trots op het feit dat we talenten naar een volgende stap in hun carrière kunnen begeleiden. Ook Besuijen zelf kijkt met een goed en warm gevoel terug op zijn periode bij ADO Den Haag. “Ik ben de club en de fans dankbaar voor het vertrouwen en de kansen die ze mij hebben gegeven. Hier heb ik mijn debuut in het betaald voetbal gemaakt en dat is iets wat me altijd bij zal blijven.”

ADO Den Haag bedankt Vicente voor zijn inzet en wenst hem heel veel succes met deze vervolgstap in zijn carrière.