Met twee wedstrijden bij DTS Ede stoomden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zich zaterdag klaar voor de hervatting van de competitie volgende week. Het spel was uitstekend. Alleen verzuimde het team van trainer Stephan Vos dat zowel tegen de gastvrouwen als tegen de beloften van PEC Zwolle op het scorebord tot uitdrukking te brengen.

In het eerste duel van twee keer 25 minuten tegen PEC Zwolle nam Wendy Balfoort binnen 60 seconden het doel onder vuur. Met een kopbal stelde zij de doelvrouw nog eens op de proef, maar op nieuwe kansen was het wachten tot de tweede helft. Iris Remmers van de meiden onder 17 leek op weg naar de openingstreffer. Zij werd op het laatste moment geblokt. De uitblinkende Laura Dankelman zocht bij een volgende mogelijkheid het doel te hoog. In blessuretijd kreeg PEC Zwolle een strafschop, die prompt werd benut.

Tegen DTS Ede - volgende week tegenstander van Ajax in het bekertoernooi - zag Stephan Vos zijn speelsters nog veel meer kansen creëren. June Burgers stuurde Balfoort alleen op het doel af. De spits wilde Gina Viehoff laten scoren, maar zij stuitte op de keeper. Ook Manon van Raay liet een goede mogelijkheid onbenut. Aan de andere kant sloeg DTS na een goede redding van Maaike van Klink wel toe in de rebound. Dit keer hadden de Haagse beloften snel een antwoord. Na nog een prachtige dieptepass van Burgers liet Balfoort de doelvrouw kansloos met een afgemeten lob.

Na een korte onderbreking was er bijna sprake van éénrichtingsverkeer richting doel van DTS. Nikki van den Burg (ook onder 17) stuurde Van Raay weg. Haar lob ging over. Viehoff schoot rakelings voorlangs na goed voorbereidend werk van Lotte Spekreijse. Remmers zorgde voor het hoogtepunt van de dag met een lange slalom à la Harald Berg, die zij net niet kon bekronen. Myrthe Korstanje werd twee keer door de doelvrouw van scoren gehouden. Viehoff schoot nog eens over. Bij een van de schaarse tegenstoten dook Isa Grimmius de bal knap uit de voeten van een doorgebroken tegenstander. Maar in de extra tijd zorgde een zondagsschot opnieuw voor een domper. Van Raay wist de goalie van afstand toch nog een keer het nakijken te geven. De onderkant van de lat stond de gelijkmaker in de weg.