Na een extra lange winterstop door het duel dat vorige week werd afgelast kunnen de Hagenaars aanstaande zaterdag eindelijk weer aan de bak. We beginnen dit jaar met een thuiswedstrijd tegen TOP Oss, dat net als ADO Den Haag voor het eerst dit jaar aantreedt voor een duel in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd van komende zaterdag wordt om 16.30 uur afgetrapt in het Cars Jeans Stadion. Kan ADO Den Haag weer een zege toevoegen aan de reeks van 7 competitieoverwinningen op rij? Lees hier alles over de eerste thuiswedstrijd van 2022 om alvast in de stemming te komen.

FEITEN EN WEETJES

  • Weinig puntenverlies: ADO Den Haag liet in slechts twee van de laatste tien ontmoetingen met TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie punten liggen (G1, V1), maar eerder dit seizoen werd het gelijk (3-3 op 10 september 2021).
  • Specialisten in standaardsituaties: ADO Den Haag maakte dit seizoen meer goals uit standaardsituaties dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie (14), waaronder vier in de laatste twee wedstrijden.
  • Geen lange adem: Alleen Jong Ajax incasseerde meer doelpunten in het laatste kwartier dit KKD-seizoen (14) dan TOP Oss (13), terwijl alleen Helmond Sport minder vaak scoorde in de laatste vijftien minuten (3) dan de Ossenaren (4).
  • Verheydt's favoriete tegenstander: Thomas Verheydt was in zes van zijn voorgaande acht KKD-duels met TOP Oss trefzeker en maakte in totaal zeven goals in deze reeks, meer dan tegen iedere andere ploeg in de competitie.
  • Grootste thuisoverwinning: De grootste thuisoverwinning tegen TOP Oss behaalde ADO Den Haag in 2007. Destijds wisten de Hagenaars met 5-1 te winnen van de bezoekers uit Oss. De laatste keer dat TOP Oss er met de punten vandoor ging was in 2002.

WEDSTRIJD VOORALSNOG OPNIEUW ZONDER PUBLIEK

Door de coronamaatregelen is het vooralsnog helaas nog steeds niet toegestaan om supporters te verwelkomen in het stadion. We hopen uiteraard dat we zo snel mogelijk weer wedstrijden samen kunnen beleven in het Cars Jeans Stadion. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN vanaf 16.20 uur.

Bekijk hier het online programmaboekje voor ADO Den Haag - TOP Oss