De wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo, aanstaande zondag 14 november, zal zonder aanwezigheid van publiek gespeeld worden. Dit is het gevolg van de maatregelen die zojuist zijn afgekondigd door de regering. Besloten is dat de komende drie weken geen publiek welkom is in de voetbalstadions van Nederland.

Vrijdag publiceerde de KNVB een statement betaald voetbal, waarin de frustratie werd geuit over het gebrek aan onderbouwing bij de totstandkoming van dit besluit. ADO Den Haag sluit zich aan bij dit statement en heeft samen met andere betaald voetbal clubs aangetoond dat er geen grote besmettingshaarden zijn ontstaan in de stadions. Dit komt mede dankzij de investeringen die zijn gedaan om alles coronaproof te maken voor de toeschouwers. ADO Den Haag kan daarbij weinig begrip opbrengen voor de termijn waarop de regels van kracht worden. De wedstrijd ADO Den Haag - VVV-Venlo was hard op weg om de drukstbezochte wedstrijd van het seizoen te worden. 

Onbegrip en frustratie overheerst. Dit onbegrip mag echter niet ten koste gaan van onze trouwe supporters en seizoenkaarthouders. ADO Den Haag heeft zich hard gemaakt om de wedstrijd uit te stellen en op een later moment alsnog met aanwezigheid van publiek te kunnen spelen. Helaas heeft de KNVB inmiddels besloten dat de wedstrijd ADO Den Haag - VVV-Venlo, zondag 14 november, doorgang zal vinden zonder publiek. Iedereen die in het bezit is van een toegangskaart voor de wedstrijd ADO Den Haag - VVV-Venlo zal het aankoopbedrag geretourneerd krijgen. Wij zullen hierover op korte termijn nader informeren.

Indien er relevante ontwikkelingen zijn zullen wij als club daar verder over informeren.