Komende woensdag (aftrap 16.30 uur) staat voor ADO Den Haag de inhaalwedstrijd tegen Willem II op het programma. De formatie van hoofdtrainer Ruud Brood zal zich in Tilburg willen herstellen van de verliespartij van afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard. Brood blikte tijdens het persmoment vooruit op het belangrijke uitduel.

Analyse
"Het is een heel belangrijke wedstrijd, waarin we onszelf een goede dienst kunnen bewijzen", zegt Brood daags voor het treffen met Willem II. "We hebben het duel met Fortuna Sittard uitvoerig met elkaar geanalyseerd en het moge duidelijk zijn dat we elkaar hebben aangesproken op de dingen die fout zijn gegaan. Ik vond onder meer dat we naiëf druk hebben gezet, waardoor er veel ruimte tussen de linies ontstond. Daar maakte Fortuna handig gebruik van."

Willem II
Brood was afgelopen vrijdag zelf toeschouwer bij de laatste wedstrijd van Willem II. Hij zag de Tilburgers in eigen huis met maar liefst 0-6 onderuit gaan tegen FC Utrecht. Toch vindt de oefenmeester dat je door deze uitslag heen moet kijken. "Ondanks dat Willem II ook de druk zal voelen hebben ze in mijn ogen gewoon een behoorlijk team staan. FC Utrecht kwam vrijdag ook uitstekend voor de dag. Ik heb ze zelden zo goed zien spelen."

Geloof
Met de wedstrijden tegen Willem II en RKC Waalwijk in het vooruitzicht breekt er een belangrijke week aan voor de Haagse formatie. "We hebben nog veel duels te spelen, maar zullen nu wel resultaten moeten gaan halen. Het zal zwaar worden, maar het geloof bij de staf en de selectie is zeker nog aanwezig. We zullen het alleen wel op het veld moeten laten zien."

Willem II tegen ADO Den Haag begint woensdagmiddag om 16.30 uur in het Koning Willem II Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

lr210220llu4116