Na negentien officiële wedstrijden neemt Samy Bourard afscheid bij ADO Den Haag. De 24-jarige middenvelder maakt per direct een transfer naar MOL Fehérvár FC, de huidige nummer twee van Hongarije.

Bourard kon in Den Haag niet rekenen op een vaste basisplaats; in twintig speelronden stond de Luikenaar tien keer aan de aftrap en maakte hij tweemaal de negentig minuten vol. Wel wist de aanvallende middenvelder drie keer het net te vinden. Voor zijn periode in het geel-groen speelde Bourard voor FC Eindhoven, STVV (Sint-Truiden), Anderlecht en CS Visé. Ook is hij oud-jeugdinternational van België. 

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Samy is een fantastische jongen, die we afgelopen zomer al snel aantrokken. Hij is een echte liefhebber en ademt voetbalplezier, maar heeft tegelijkertijd ook veel speeltijd nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Met de overstap naar Hongarije wil hij de kansen hierop vergroten. Met de trainer en het management zijn we tot de conclusie gekomen dat het middenveld, mede dankzij de komst van Nasser El Khayati, sterk genoeg bezet is. Bovendien kunnen we tevreden zijn met de gemaakte afspraken. Dat neemt niet weg dat het een moeilijke knoop was om door te hakken. We wensen Samy het beste in zijn verdere carrière.” 

ADO Den Haag bedankt Bourard voor zijn inzet en wenst hem veel succes in Hongarije. 

201220llr67391