Vier dagen na de belangrijke overwinning op RKC Waalwijk (0-1) staat voor ADO Den Haag alweer de volgende wedstrijd op het programma. In het eigen Cars Jeans Stadion zal de ploeg van hoofdtrainer Ruud Brood woensdag om 20.00 uur de degens kruisen met VVV-Venlo. Voorafgaand aan het duel nam de oefenmeester plaats voor de gebruikelijke persconferentie.

Tijdens het persmoment liet de keuzeheer weten blij te zijn met de winst in Waalwijk, maar al snel zijn focus op de wedstrijd van woensdag tegen VVV-Venlo te hebben gelegd. "We hebben uiteraard genoten van de overwinning, maar gingen snel door naar de volgende wedstrijd tegen VVV. Het is weer een kans om aan te haken."

Familia-Castillo
Afgelopen maandag presenteerde ADO Den Haag in de persoon van Juan Familia-Castillo de derde versterking van de winter. Of de huurling van Chelsea woensdag al inzetbaar is kon Brood nog niet vertellen. "Er moet papierwerk worden afgerond voordat hij bij de wedstrijdselectie kan zitten, maar we hopen uiteraard wel dat dit op tijd in orde is."

Brood liet nog weinig los over de beoogde basiself, maar gaf wel aan dat hij voor de komende periode rekening zal moeten houden met het drukke programma. "We weten dat we een zware periode tegemoet gaan. We hebben keuzemogelijkheden en moeten goed kijken welke jongens we op welk moment kunnen belasten en welke niet."

Topscorer van de Eredivisie
De man in vorm bij VVV-Venlo is zonder twijfel Giorgos Giakoumakis. De 26-jarige Griek wordt gehuurd van AEK Athene en toont zich in Venlo een ware afmaker. Met twaalf treffers is hij op dit moment zelfs de topscorer van de Eredivisie. Brood: "Hij is een slimme speler met fantastische loopacties. Daarnaast is hij fysiek sterk, kan hij goed koppen en kan je zien hoe makkelijk hij zijn doelpunten maakt. VVV is daar goed op afgestemd."

ADO Den Haag tegen VVV-Venlo begint woensdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan.

210109llu0977