Het nieuw aangelegde natuurgras in het Cars Jeans Stadion heeft in het eerste deel van het Eredivisieseizoen een mooie beoordeling gekregen. Op basis van de veldkeuring in opdracht van de Eredivisie CV kan er geconcludeerd worden dat het veld ruimschoots voldoet aan de criteria voor een goed natuurgras- of hybrideveld. 

De Eredivisie streeft naar optimale en gelijke veldcondities en in het kader hiervan worden er keuringen gedaan. Hierin kwam naar voren dat de grasmat van ADO Den Haag voor de winterstop in ruime mate de norm behaald heeft, waarmee het veld tot de betere grasvelden behoort. Iets om trots op te zijn.

De positieve waardering is tevens een compliment voor AH Vrij, dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van de natuurgrasmat in het Cars Jeans Stadion. De specialist in groen, grond en infra ontfermde zich afgelopen zomer samen met ADO Den Haag en de gemeente Den Haag over de aanleg van het natuurgras in het Haagse stadion. AH Vrij onderhoudt tevens de trainingsvelden op het Prinses Irene Sportpark.

Timelapse aanleg nieuwe grasmat
Bekijk hieronder nog eens de mooie compilatie van het proces ‘van kunstgras naar natuurgras’ in het Cars Jeans Stadion.

 

lr20082200822llu3568