Daryl Janmaat zal vanaf aanstaande maandag meetrainen met de selectie van hoofdtrainer Ruud Brood. Hoewel een nieuwe samenwerking tussen de club en de 31-jarige verdediger niet is uitgesloten, gaan beide partijen zonder concrete verwachtingen deze periode in.

Janmaat speelde eerder in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en maakte in het seizoen 2007/2008 zijn debuut in de hoofmacht. De Hagenaar kwam in dat seizoen tot 25 optredens en was daarin 2 keer trefzeker. Al na één seizoen vertrok Janmaat naar sc Heerenveen en ging zijn carrière in een sneltreinvaart.

De vleugelverdediger werd na vier seizoenen in Friesland door Feyenoord opgepikt, maakte zijn debuut in het Nederlands Elftal en tekende vervolgens een zesjarig contract bij Newcastle United. Na de degradatie van The Magpies in 2016 verkaste Janmaat naar Watford, waar hij vorige maand zijn contract heeft laten ontbinden. Nu biedt ADO Den Haag hem dus de mogelijkheid om mee te trainen.

In het hart
Janmaat wil nog niet te diep ingaan op de situatie, maar het geeft hem een goed gevoel om in ieder geval voor even terug te zijn op het Haagse nest. "Ik heb goed met Martin Jol gesproken en we hebben afgesproken dat ik mijn fitheid bij ADO Den Haag verder kan uitbouwen met een eigen programma", aldus Janmaat. "Het is mooi dat ik dit kan doen bij de club waar ik groot ben geworden, de club die in mijn hart zit. Ik voel me hier hartstikke welkom."

"Het is van beide kanten vrijblijvend", voegt Janmaat toe. "We hebben bewust geen duidelijke verwachtingen naar elkaar uitgesproken en zien wel hoe het zal lopen."