Ruud Brood is de nieuwe hoofdcoach van ADO Den Haag. De 58-jarige oefenmeester uit Gorinchem, die vanaf woensdag de trainingen zal leiden, zal in het Cars Jeans Stadion geassisteerd worden door Adrie Bogers. Beide heren tekenen een contract tot medio 2022 in Den Haag.  

Met Brood haalt ADO Den Haag een ervaren coach in huis. De oud-middenvelder van onder meer Feyenoord, Willem II en NAC Breda bekleedde een trainersfunctie bij zeven betaald voetbalclubs. De meeste duels (161 stuks) zat hij op de bank bij RKC Waalwijk, dat hij in zowel 2009 als 2011 (kampioen) naar de Eredivisie dirigeerde. Hierna zwaaide Brood de scepter bij Roda JC en NEC. Met de Nijmeegse club werd hij eveneens kampioen in de Eerste Divisie. Na drie jaar de rechterhand van Phillip Cocu te zijn geweest bij PSV keerde Brood in maart 2019 terug bij NAC Breda, waar hij eerder al assistent-trainer en hoofd opleidingen was. Sinds zijn vertrek aldaar zat Brood zonder club. 

“ADO Den Haag is een mooie club met emotie en daar hou ik van. Dit is een fantastische uitdaging”, zegt Brood over zijn aanstelling. Hij schat in dat hij goed bij zijn nieuwe club past. “Ik zie mezelf als een realistische, duidelijke en flexibele trainer, die graag samenwerkt. Ik hou van plezier, maar ben ook veeleisend. Ik stap hier met een zeer positief gevoel in”, aldus Brood. “Het is voor mij belangrijk dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. Er is een Technisch Hart gevormd en een bepaalde visie en beleid uitgestippeld. Ik wil de gekozen weg graag bewandelen, samen met de jonge groep en de rest van de club.” 

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “We zijn zeer content dat we binnen korte tijd een nieuwe trainer hebben kunnen vinden die gepokt en gemazeld is in het voetbal en ook gelooft in onze visie en ons project. Omdat de gesprekken zo soepel en goed verliepen, is het zeer snel gegaan. We waren overigens blij verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende.” 

brood2

Van links naar rechts: Mohammed Hamdi (Algemeen Directeur), Adrie Bogers (assistent-trainer), Ruud Brood (hoofdtrainer), Martin Jol (Hoofd Technisch Hart)

Bogers
Bogers gaat Brood dus assisteren en is ook geen onbekende van zijn nieuwe collega. Tussen 2008 en 2010 zaten de trainers al samen op de bank bij RKC. De 55-jarige Bredanaar droeg als verdediger de shirts van NAC Breda, RKC, KV Mechelen, Willem II en KFC Turnhout. Bogers was als assistent-trainer werkzaam bij RKC, Urawa Red Diamonds (Japan), NAC, Willem II en NEC. Ook was hij in 2013 hoofdcoach van Sparta Rotterdam.

ADO Den Haag heet Brood en Bogers van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.