Liefst vier spelers van ADO Den Haag hebben deze week te horen gekregen dat zij zijn opgenomen in de voorlopige selectie van hun nationale team. Zo behoort Ilay Elmkies wederom tot de voorselectie van Israël, maar kregen ook Andrei Ratiu (Roemenië Onder 21), Jonas Arweiler en David Philipp (beiden Duitsland Onder 21) dit nieuws.

Ilay Elmkies (Israël)
Ilay Elmkies is opgenomen in de voorlopige selectie van Israël voor de komende drie interlands. Het team van bondscoach Willi Ruttensteiner zal het in de komende interlandperiode opnemen tegen Noorwegen (11 november), Tsjechië (15 november) en Schotland (18 november). Later wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. De afgelopen interlandperiodes maakte Elmkies, die dit seizoen wordt gehuurd van het Duitse 1899 Hoffenheim, ook al deel uit van de defintieve selectie van het nationale team van Israël.

Andrei Ratiu (Roemenië Onder 21)
Bondscoach Adrian Mutu heeft Andrei Ratiu opgenomen in de voorlopige selectie van Roemenië Onder 21. Dat neemt het op dinsdag 17 november om 19.30 uur in de poulefase voor plaatsing voor het UEFA Onder 21 Kampioenschap op tegen Denemarken Onder 21. Roemenië Onder 21 staat op dit moment tweede in de poulefase. Deze positie geeft aan het einde recht op het spelen van play-offwedstrijden voor plaatsing voor het hoofdtoernooi.

Jonas Arweiler en David Philipp (Duitsland Onder 21)
Jonas Arweiler en David Philipp zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Duitsland Onder 21. In november speelt Duitsland Onder 21 twee interlands. Op donderdag 12 november neemt de ploeg van bondscoach Stefan Kuntz het in een vriendschappelijk duel op tegen Slovenië. Op 17 november ontvangt Duitsland Onder 21 in eigen land Wales in het kader van de poulefase voor plaatsing voor het UEFA Onder 21 Kampioenschap. In de eerste week van november zal de definitieve selectie door Kuntz bekend worden gemaakt.