Nieuws

Op woensdag 21 oktober stond in Pijnacker-Nootdorp een voetbalactiviteit voor basisschoolkinderen op het programma. Midden in een herfstvakantie, waarin er ditmaal natuurlijk weinig vakantieplannen waren, organiseerde Team4Talent een sportieve dag bij voetbalvereniging DSVP. Bij deze activiteit waren ongeveer 80 kinderen aanwezig én ook ADO Den Haag was van de partij!

Tussen 9.00 en 9.30 uur werden de kinderen binnen aangemeld door hun ouders. De ouders, die normaal gesproken aandachtig toeschouwer waren tijdens de sportdag, werden gevraagd om direct weer het complex te verlaten. De kinderen werden ingedeeld in teams om een clinic met acht verschillende voetbaloefeningen af te werken.

Twee oefeningen van de clinic werden ingevuld door twee maatschappelijk trainers van ADO Den Haag. Hierbij lag de focus op de techniek, met en zonder bal. Bij het zevende onderdeel gingen de deelnemers aan de slag met de dribbeltechniek, trucjes en het snelle kappen en draaien met de bal. Tijdens het laatste onderdeel werden de deelnemers motorisch uitgedaagd met verschillende oefeningen in de loopladders. Hier werd afgesloten met een estafette, waar verschillende oefeningen in terugkwamen.

Gemeente Pijnacker-Nootdorp is één van de partners van ADO Den Haag in de Maatschappij. In samenwerking met Team4Talent ondersteunt ADO Den Haag in de Maatschappij activiteiten met als doel om sport te stimuleren bij kinderen.