Deze week valt er in het programmaboekje voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ (aftrap 20.00 uur) onder andere een interview met David Philipp te lezen. Daarnaast kan er weer worden meegedaan aan de prijsvraag en stellen we een nieuwe Fan van Ver aan u voor.

In het programmaboekje kijkt Philipp vooruit op het treffen met AZ, maar komt uiteraard ook zijn winnende doelpunt op bezoek bij VVV-Venlo ter sprake. Philipp bekroonde in Limburg zijn invalbeurt en tevens debuut met een treffer in de absolute slotfase van de wedstrijd. ADO Den Haag won zodoende met 1-2 en boekte hierdoor haar eerste overwinning van het seizoen.

De sympatieke Duitser legt in het interview tevens nog een keer uit hoe hij erbij kwam om na zijn treffer als een ooievaar te juichen. “Dat het zo’n groot verhaal zou worden, had ik niet verwacht”, zegt Philipp twee weken na het gouden moment. “Waarom ik de treffer zo vierde? Toen ik mijn contract tekende bij mijn officiële presentatie, sprak ik met het mediateam van de club over hoe ik mijn doelpunten zou gaan vieren. We hadden op dat moment veel lol. Ik weet nog dat ik voor de gein kusgebaren maakte en aan het zwaaien was richting de lege tribunes, alsof er duizenden fans zaten, haha. Ik kreeg toen de vraag hoe ik zou juichen, omdat we een korte video gingen opnemen, en toen dacht ik aan het logo. ‘Misschien kan ik de ooievaar nadoen’, zei ik. Toen ik tegen VVV scoorde, dacht ik daar direct aan. Ik weet niet hoe het komt, want ik zat wel vol in de emotie.”

Lees in het programmaboekje het gehele interview met de Duitse aanvaller:

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - AZ, seizoen 2020-2021