Alsof het zo moest zijn: precies honderd dagen na het tekenen van zijn eerste contract heeft Jamal Amofa alweer zijn tweede verbintenis getekend bij ADO Den Haag. De 21-jarige centrumverdediger ligt daardoor tot medio 2022 vast in het Cars Jeans Stadion. Er is ook nog een optie om de looptijd met één seizoen te verlengen.

Amofa draagt nu ruim twee seizoenen het shirt van ADO Den Haag. Daarvoor kwam hij over van sc Heerenveen, waar hij vier jaar speelde. In het verleden voetbalde de Nederlands-Ghanese verdediger ook in de jeugd van sv Bijlmer, Zeeburgia, AFC en AZ. Nadat Amofa al regelmatig meetrainde met de eerste selectie en in juli 2019 zelfs twee goals wist te maken in de oefenwedstrijd tegen VV RCS, heeft hij inmiddels definitief een plek in de spelersgroep van hoofdcoach Aleksandar Rankovic verworven. In de seizoensouverture tegen Heracles Almelo (uit) maakte Amofa zelfs al zijn debuut in de Eredivisie.

Dat een speler ruim drie maanden na zijn eerste contract al een verlenging krijgt, komt niet vaak voor. Dat beseft Amofa zich ook. “Ik heb me goed ontwikkeld en heb daarom een tweede beloning gekregen. Daar ben ik de club zeer dankbaar voor”, glimlacht de verdediger. “Ik heb de ruimte gekregen om mezelf te bewijzen en daar wil ik de trainer ook voor bedanken. Ik krijg van hem de kans om te laten zien wat ik kan. Ik ben er klaar voor om nog meer te laten zien en ga hard werken om steeds meer speeltijd te krijgen.”

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, noemt het een dik verdiende beloning voor Amofa. “Jamal heeft dit zelf afgedwongen in de afgelopen drie maanden. Hij heeft laten zien dat we nog veel plezier aan hem kunnen beleven. Hij is een voetballende verdediger met kwaliteiten, waar nog veel rek in zit. Wij geven hem graag de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Deze contractverlenging past ook naadloos in onze visie, waarin het binden van talent centraal staat. Zo kan je voorkomen dat veelbelovende spelers vroegtijdig vertrekken.”

ADO Den Haag feliciteert Amofa met zijn snelle contractverlenging en wenst hem (opnieuw) veel succes.

img 0212

img 0230