Vicente Besuijen en Kilian Nikiema kunnen zich mogelijk opmaken voor een oproep voor een nationaal jeugdelftal. De spelers van ADO Den Haag behoren tot de voorlopige selectie van respectievelijk Oranje onder 19 en Oranje onder 18.

Besuijen, die al bijna dertig jeugdinterlands speelde, zit in de 35-koppige voorselectie van Oranje onder 19. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen komt van 6 tot en met 9 oktober bijeen voor een trainingsstage, die in het teken zal staan van de voorbereidingen op de Eliteronde voor EK-kwalificatie in november.

Oranje onder 18, waar jeugdkeeper Nikiema dus op de voorlopige lijst staat, maakt zich op voor een tweeluik met Frankrijk in oktober. Op vrijdag 9 oktober (16.00 uur) en zondag 11 oktober (16.00 uur) wordt er op het terrein van SV ARC uit Alphen aan den Rijn geoefend tegen de Fransen.

lr200824llu1263

Onder 15 jaar
Jeugdspelers Anthony Baro Rodriques, Sem Eekhout, Caleb Kramer en Irfan Karijowidjojo zijn verder door de KNVB uitgenodigd voor een selectiewedstrijd voor spelers onder de 15 jaar op dinsdag 29 september.