ADO Den Haag heeft haar selectie versterkt met Ravel Morrison. De 27-jarige aanvallende middenvelder, die een verleden heeft bij onder meer Manchester United, West Ham United en Lazio Roma, tekent een contract tot het einde van het seizoen in het Cars Jeans Stadion. 

Dat Morrison te boek staat als een zeer getalenteerde speler, blijkt wel uit het feit dat hij in de jeugdopleiding van Manchester United speelde en daar zelfs geprezen werd door Sir Alex Ferguson, die hem één van de grootste talenten uit de academie noemde. Hoewel Morrison op 17-jarige leeftijd al voor de Engelse topclub debuteerde en daarna nog tweemaal in actie kwam voor de hoofdmacht, vertrok hij in januari 2012 naar West Ham United. In het shirt van ‘The Hammers’ kwam Morrison tot 17 optredens, 3 goals en 2 assists in de Premier League.  

De offensieve middenvelder werd tijdens zijn dienstverband bij West Ham verhuurd aan drie Championship-clubs: Birmingham City, Queens Park Rangers en Cardiff City. Met 58 duels, 9 goals en 5 assists in deze competitie als gevolg. In 2015 ging Morrison zijn geluk beproeven bij Lazio Roma, waar hij samenspeelde met Ricardo Kishna. Na acht optredens voor Lazio speelde de oud-jeugdinternational van Engeland nog voor Atlas Guadalajara (Mexico), Östersunds FK (Zweden), Sheffield United en Middlesbrough. Bij Sheffield maakte de middenvelder met Jamaicaanse roots zijn comeback in de Premier League. Sinds deze zomer zat Morrison zonder club. 

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) weet uiteraard dat Morrison al snel het stempel van een gouden talent op zich gedrukt kreeg. “De complimenten van Sir Alex Ferguson waren er niet voor niets, maar Ravel heeft zijn grote belofte eigenlijk nog niet helemaal ingelost. Dat komt mede door het feit dat hij al vroeg in zijn carrière naar West Ham United en grote Championship-clubs ging. Zijn uitstapjes in andere landen waren niet bevorderlijk voor de continuïteit in zijn loopbaan, maar wij hopen dat Ravel zijn kwaliteiten op het podium van de Eredivisie kan laten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn grote talent niet alleen onze club kan helpen, maar ook zichzelf kan helpen om weer vooruit te komen.” 

Morrison heeft een uitstekend gevoel bij ADO Den Haag. “Ik heb een zeer positieve indruk van deze club. Onder meer dankzij mijn gesprekken met Martin Jol en Ricardo Kishna, die ik beiden al goed ken”, aldus de Engelsman. “Ik hoop hier veel speelminuten te kunnen maken. Ik heb het afgelopen seizoen namelijk best wat geduld moeten hebben en voetbal is echt mijn passie. Dat wil ik ook graag aan de fans laten zien. Ik hoop verder van waarde te kunnen zijn met mijn creativiteit, passing, aannames en dribbels.”

ADO Den Haag heet Morrison van harte welkom in het Cars Jeans Stadion. 

img 9500

img 9503

img 9529