De wegen van ADO Den Haag en Lex Immers scheiden per direct. De club en de 34-jarige middenvelder hebben met wederzijds goedvinden het tot medio 2022 doorlopende contract ontbonden. Ondanks de beëindiging van de samenwerking vertrekt Immers, met veel waardering en respect voor hem als voetballer en als mens, door de voordeur van het Cars Jeans Stadion.

“Lex Immers is een icoon van de club en zal dat ook altijd blijven”, dat is wat Algemeen Directeur Mohammed Hamdi voorop wil stellen. “Hoewel we ondanks een doorlopend contract samen besloten hebben om afscheid van elkaar te nemen, gaan we op een gezonde en goede manier uit elkaar. We zijn Lex zeer dankbaar voor alles wat hij voor de club gedaan en betekend heeft. We wensen hem het beste voor de toekomst.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) vult aan: “Lex is in zijn jaren bij ADO Den Haag altijd een voorbeeld geweest, zowel binnen als buiten de lijnen. Hij heeft een Haagse mentaliteit en daarvoor gingen mensen jarenlang naar ons stadion. Lex heeft een geel-groen hart en zal hier altijd welkom blijven.”

“Natuurlijk voelt het raar om de club te verlaten na in totaal acht seizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld”, zegt Immers. “Maar het gevoel dat bij mij overheerst is dat ADO Den Haag enorm veel betekend heeft in mijn leven. Ik heb een geweldige periode gehad bij deze mooie club en heb het prachtige shirt altijd met trots gedragen. Hoewel ik me ga richten op iets nieuws, zal ik alle mooie herinneringen bij ADO Den Haag voor altijd blijven koesteren en zal mijn liefde voor de club nooit verdwijnen. Ik ben tevreden over de wijze waarop het met de clubleiding is afgehandeld en wil de fans enorm bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Ik hoop voor iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt dat er een beter jaar aan komt dan vorig seizoen.”

Van debutant tot publiekslieveling
Immers is geboren en getogen in Den Haag en wordt met recht een kind van de stad en de club genoemd. Als kleine jongen en lid van een echte ADO Den Haag-familie was hij op jonge leeftijd al vaak in het Zuiderparkstadion te vinden. Er kwam dan ook een droom uit toen hij op 24 augustus 2007 zijn officiële debuut mocht maken voor ADO Den Haag, in een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2). Daarna ging het snel voor Immers. Na een week had hij namelijk al een tweejarig contract gesigneerd én het eerste doelpunt in het nieuwe stadion aangetekend. De middenvelder speelde in zijn debuutjaar een glansrol bij de promotie naar de Eredivisie, onder meer met twee cruciale goals in de nacompetitie.

lr171213lll2466

Een publiekslieveling was geboren. Dat kwam niet alleen dankzij het voetbaltalent van Immers, maar ook omdat hij misschien wel de verpersoonlijking was van de kernwaarden Strijd, Passie en Haagse Bluf. Het hoogtepunt voor Immers speelde zich af in het seizoen 2010/2011, toen hij ‘zijn’ ADO Den Haag met 13 goals in 36 duels de weg naar Europees voetbal wist te wijzen. Dat deed hij onder meer met een fantastische pegel tegen FC Utrecht, maar ook met twee goals in het spectaculaire en beslissende tweeluik met FC Groningen (5-1, 1-5, winst na penalty’s). In het seizoen 2011/2012 produceerde Immers tijdens zijn Europese debuut tegen het Litouwse FK Tauras Taurage eveneens twee doelpunten.

Zijn prestaties in het geel-groene shirt, dat Immers altijd met trots droeg, leverden hem in juni 2012 een transfer naar Feyenoord op. Na drie succesvolle seizoenen in De Kuip volgden er twee buitenlandse avonturen; bij Cardiff City en Club Brugge. In de zomer van 2017 kwam hij weer thuis, bij ADO Den Haag. Het werd een gouden thuiskomst: de play-offs voor Europees voetbal werden behaald en bovendien kreeg Immers de Karel Jansen Trofee voor de prijs van Speler van het Jaar. De 34-jarige middenvelder neemt afscheid met 258 officiële duels en 49 goals voor ADO Den Haag achter zijn naam.

ADO Den Haag bedankt Immers voor alles en wenst hem veel succes voor de toekomst.

lr200229llp1257