Net als in het afgelopen half jaar zal Robin Polley dit seizoen op huurbasis het shirt van FC Dordrecht om de schouders hebben. De 21-jarige rechtsachter wordt niet alleen verhuurd, maar staat dankzij het lichten van een optie ook langer onder contract in het Cars Jeans Stadion. De jeugdinternational van Ghana ligt nu tot medio 2022 vast bij ADO Den Haag.

Na periodes bij JHR, Spartaan ’20 en Feyenoord sloot Polley in 2017 aan bij de beloftenploeg van ADO Den Haag, waar de Nederlandse Ghanees al snel van rechtsbuiten werd omgeturnd tot rechtsachter. Dit inspireerde Polley tot een stormachtige ontwikkeling, die leidde tot zijn debuut in het bekerduel met OJC Rosmalen en zijn eerste profcontract in november 2018. Vorig seizoen kwam hij ook tweemaal in actie in de Eredivisie, uit bij PSV en Vitesse. Ondertussen vierde Polley zijn debuut voor de olympische ploeg van Ghana op het Afrikaanse kampioenschap. In het afgelopen half jaar kwam Polley bij FC Dordrecht tot acht duels en ook een zeer fraai doelpunt.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) schat in dat het goed voor Polley is als de speler nog meer vlieguren gaat maken in de Keuken Kampioen Divisie. “Zijn volgende verhuurperiode bij FC Dordrecht geeft hem de kans om nog meer ervaring en speeltijd op te doen. We hebben vorig jaar al kunnen zien dat hij door het wekelijkse speelritme goede stappen kan maken naar ‘voetbalvolwassenheid’. Dat kan hij nu een vervolg geven, zodat er een nog sterkere versie van Polley terugkomt.”

Polley legt uit waarom dit nu voor hem de juiste stap is: “Ik wil de lijn die ik de laatste maanden had ingezet bij Dordrecht doortrekken. Het is belangrijk om in beweging te blijven en veel wedstrijden te spelen. Ik ben blij dat Dordrecht mij deze kans opnieuw biedt en dat ADO Den Haag mij de mogelijkheid geeft om verhuurd te worden met een extra contractjaar. Dat creëert rust in mijn hoofd, waardoor ik dit seizoen vrijuit kan voetballen en mezelf volop kan ontwikkelen. Ik kom volgend jaar sterker en beter terug, met meer wedstrijden in de benen.”

ADO Den Haag wenst Polley opnieuw veel succes bij FC Dordrecht.

lr200720llu0266