Na in totaal zeventien seizoenen bij ADO Den Haag te hebben gespeeld trekt Tom Beugelsdijk de deur van het Cars Jeans Stadion achter zich dicht. De 30-jarige centrale verdediger maakt de overstap naar Sparta Rotterdam.

Beugelsdijk, geboren en getogen in Den Haag, kwam vlak na de eeuwwisseling al terecht in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Wat volgde waren twintig jaren waarin de verdediger bijna onlosmakelijk verbonden was aan de Haagse club. Slechts drie seizoenen speelde Beugelsdijk elders: twee jaar bij FC Dordrecht (van 2010 tot 2012) en in het seizoen 2014/2015 bij het Duitse FSV Frankfurt. Na vijf seizoenen zonder uitstapje gaat Beugelsdijk dus voor een nieuw avontuur, op Het Kasteel van Sparta Rotterdam.

Tijdens 191 van zijn 276 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal droeg Beugelsdijk met trots het shirt van ADO Den Haag. In deze periode wist de centrumverdediger vijftien keer het net te vinden, waaronder tijdens zijn basisdebuut tegen Ajax in 2012. Andere hoogtepunten voor Beugelsdijk waren de prijs voor ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017’ en plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal in het seizoen 2017/2018. Beugelsdijk is en blijft een kind van de club en de stad en vertrekt door de voordeur van het Cars Jeans Stadion.

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart van ADO Den Haag, staat stil bij het vertrek van Beugelsdijk. “Tom heeft veel betekend voor onze club in het laatste decennium en het zal voor iedereen in de Haagse familie wennen zijn om hem niet meer in onze geel-groene kleuren te zien voetballen. Wij bedanken hem voor zijn tomeloze inzet en wensen hem veel voetbalplezier bij Sparta Rotterdam in de komende jaren.”

ADO Den Haag bedankt Beugelsdijk voor alles en wenst hem veel succes toe voor de toekomst.

lr200731llu4250