Er is een nieuwe oefenwedstrijd toegevoegd aan het schema van de voorbereiding. Op zaterdag 29 augustus komt AZ als sparringpartner langs in het Cars Jeans Stadion. De bal gaat rollen om 17.00 uur, onder toeziend oog van een beperkt aantal toeschouwers.

ADO Den Haag - AZ zal voor de ploeg van trainer Aleksandar Rankovic het vijfde duel van de oefencampagne zijn. De ontmoetingen met MVV Maastricht (0-0) en Almere City FC (1-2 winst) hebben reeds plaatsgevonden en voor het treffen met AZ speelt ADO Den Haag nog tegen NAC Breda (uit, zaterdag 15 augustus om 16.00 uur) en Vitesse (thuis, zaterdag 22 augustus om 20.00 uur).

Bij de oefenwedstrijden tegen Vitesse en AZ kan er een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een zo optimaal mogelijke stadionindeling conform de richtlijnen van het RIVM en de KNVB. Een complexe puzzel, waar ADO Den Haag haar Seizoenkaarthouders deze week verder over zal informeren. De uitgangspunten voor het deels vullen van de tribunes van het Cars Jeans Stadion zijn staan hier.

AZ is de club die tijdens een aanzienlijk deel van het afgelopen seizoen het Cars Jeans Stadion leende van ADO Den Haag. Dat heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen beide clubs zeer goed is.