Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een zo optimaal mogelijke stadionindeling conform de richtlijnen van het RIVM en de KNVB. Een complexe puzzel, waar ADO Den Haag haar Seizoenkaarthouders deze week verder over zal informeren.

Lang zag het ernaar uit dat wedstrijden in het betaalde voetbal tot 1 januari zonder publiek gespeeld moesten worden, maar dankzij een versoepeling in de maatregelen werd het mogelijk om onder strikte voorwaarden - met waarborging van de anderhalve meter afstand - een beperkte hoeveelheid publiek toe te laten. Zodoende kan ADO Den Haag op zaterdag 22 augustus, voor het eerst sinds zes maanden, bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse weer publiek ontvangen in het Cars Jeans Stadion.

ADO Den Haag wil, ook met het oog op deze oefenwedstrijd, alvast enkele uitgangsposities delen voor het deels vullen van de tribunes. De club is zich ervan bewust dat deze richtlijnen niet voor alle supporters en belanghebbenden een positieve uitkomst zullen hebben, maar denkt dat deze uitgangspunten het meest geschikt zijn binnen de (on)mogelijkheden in deze periode.

  • Optimale bezetting: het streven van de club is, uiteraard, om zoveel mogelijk Seizoenkaarthouders aanwezig te laten zijn bij thuiswedstrijden. Dit is een uitdaging, maar we zullen zo spoedig mogelijk informeren over de wijze waarop dit wordt ingevuld.
  • Vaste rij- en stoelnummers: Seizoenkaarthouders dienen straks voorafgaand aan een thuiswedstrijd zelf een stoel te kiezen. Het Cars Jeans Stadion wordt op dit moment van een nieuwe nummering voorzien, die straks ook zichtbaar zal zijn in de digitale stadionplattegrond.
  • Toegangskaart ophalen: Seizoenkaarthouders kunnen straks, na het inloggen in hun persoonlijke ‘Mijn ADO Den Haag’-omgeving, een wedstrijd en een stoel naar keuze doorgeven. Het is dus niet mogelijk om op vertoon van enkel je Seizoenkaart toegang te krijgen tot een wedstrijd. Seizoenkaarthouders zullen hierover op korte termijn meer informatie ontvangen.  
  • Niet overdraagbaar: toegangskaarten voor wedstrijden worden op naam uitgegeven en zijn niet overdraagbaar.
  • Seizoenkaarthouders: enkel Seizoenkaarthouders zullen, in ieder geval voorlopig, de mogelijkheid krijgen om de thuiswedstrijden van ADO Den Haag te bezoeken.

ADO Den Haag houdt de ontwikkelingen omtrent het coronavirus zowel landelijk als regionaal goed in de gaten. Uiteraard zijn bovengenoemde uitgangspunten onder voorbehoud van de actualiteiten en de richtlijnen van het RIVM en de KNVB.