Met zijn achttien lentes is hij de benjamin van de groep, maar op het veld is dat allerminst te zien bij Evan Rottier. De 18-jarige aanvaller staat met bravoure op het veld en dat leverde tot dusver al een aardige portie goals op tijdens het trainingskamp in Mierlo, wat zijn eerste uitstapje met de eerste selectie is. Voor ADO TV reden om Rottier uit te nodigen voor een interview.

Zijn eerste trainingskamp met de Haagse hoofdmacht is uiteraard even wennen voor Rottier, maar de eerste dagen bevallen hem uitstekend en dat is te zien ook. “Alles is nieuw voor mij, maar de groep is leuk en gezellig en de sfeer is goed. Ik heb het goed naar mijn zin”, aldus Rottier. “Het verschil met het jeugdvoetbal is groot. Het niveau en de intensiteit liggen hoger en er wordt vaker getraind, met échte mannen.”

Rottier is niet alleen de jongste van de groep, maar ook de enige speler uit de eigen opleiding die voor het eerst mee is op trainingskamp. Tijdens de eerste dagen kent de aanvaller echter duidelijk geen schroom. Het gedreven talent maakt een zelfverzekerde indruk en laat het netje geregeld bollen. “Als ik op het veld sta, ben ik altijd mezelf. Ik durf altijd te laten zien wat ik kan en sta wel m'n mannetje. Dat lukt tot dusver ook wel op dit trainingskamp. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken”, stelt Rottier. “Mijn doel? Ik wil mezelf laten zien en hoop daarna te kunnen aanhaken bij het eerste.”

Begin mei zette Rottier zijn handtekening onder zijn eerste contract, dat loopt tot medio 2022. “Je staat daardoor wel wat steviger in je schoenen. Het geeft aan dat je goed bezig bent”, vertelt de aanvaller, die voelt dat jonge spelers steeds meer de kans krijgen bij ADO Den Haag. “Je merkt dat er een aantal jonge gasten bij gekomen zijn en dat die naadloos in de groep worden ingepast. Iedereen hoort erbij en wordt echt opgenomen in de selectie.”

img 7420