De derde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag (de tweede trainingsdag) in Mierlo vloog voorbij. Er stonden opnieuw twee trainingen op het menu voor de selectie, die ook een drietal verjaardagstaarten als tussendoortje kregen voorgeschoteld.

Bilal's Birthday
Het was namelijk de 23ste verjaardag van Bilal Ould-Chikh. De vleugelaanvaller werd bij de lunch in het zonnetje gezet en trakteerde zijn teamgenoten vervolgens - zoals het hoort - op taart. Er was genoeg te kiezen, want Ould-Chikh had drie soorten taart laten bezorgen: Oreo-brownie cheesecake, red velvet cheesecake en witte chocolade cheesecake. Het was een welverdiend tussendoortje op een pittige trainingsdag.

bilal

Want om 10.30 uur werden de spelers alweer flink aan het werk gezet. Na de nodige rondo’s en een pass- en trapoefening werd er geoefend op aanvalsvarianten, iets wat een aardige portie doelpunten opleverde. De meeste goals werden echter voor de middagsessie bewaard. Eerst werd de ochtendtraining nog afgesloten met een intensief partijspel.

Watertandende aanvallers
Na de middagse traktatie van Ould-Chikh, die zelf ook nog een toepasselijk cadeau kreeg van zijn collega’s, werd de groep in tweeën gesplitst. De aanvallend ingespeelde spelers konden eerst onder leiding van fysiektrainer John Nieuwenburg aan de bak in de gymzaal en het krachthonk. Op dat moment stond het defensief georiënteerde deel van de selectie voor een tactische training op het veld.

img 7629

Na de wisseling van de groepen verschenen de aanvallers op het veld. Daar was het, na een pass- en trapoefening, smullen geblazen. De taart was er niets bij. Eerst werden de spitsen in een oefenvorm al rijkelijk vanaf de flanken bediend en daarna was het al helemaal feest voor de aanvallers. Het was de afwerkoefening waar de spitsen voor leven: een schuin aanloopje, een middenvelder inspelen, de bal teruggelegd krijgen en vanaf het randje van de zestien afdrukken. De aanvallers waren zichtbaar in hun element en de ballen vlogen er als rijpe appeltjes in. Toch werden de keepers tot winnaars gekroond bij een onderling wedstrijdje tegen de aanvallers, maar dat kwam misschien ook wel een beetje omdat de lat hoog werd gelegd voor de aanvallers. Maar ondanks deze nederlaag zal de oefensieve linie met veel genoegen terugkijken op de middagtraining.

Eén van de spelers die het doel herhaaldelijk onder vuur mochten nemen was Evan Rottier, die tot dusver bezig is aan een uitstekend (eerste) trainingskamp. Voor ADO TV reden om het 18-jarige talent voor de camera uit te nodigen. Stay tuned voor het item!

Foto's (niet zichtbaar in de app)

 

Volg het trainingskamp ook uitgebreid via Instagram, YouTube en Facebook.