De kop van het trainingskamp van ADO Den Haag in Mierlo is eraf. De selectie kwam zondagavond al aan in het Brabantse dorp, maar werkte maandag haar eerste twee trainingen af in het plaatsje tussen Helmond en Geldrop. Dat gebeurde met veel enthousiasme en frisse energie.

Ingrediënten aanwezig
De 25-koppige selectie van ADO Den Haag trapte zondagavond met een diner af in Mierlo, waar de spelers en stafleden de volgende dag bij het ontbijt voorzien werden door een flinke lading geel-groene mondkapjes. Het officiële ADO Den Haag Mondkapje werd toen namelijk gelanceerd. Het dragen hiervan is een verplichting in het hotel, evenals het houden van de anderhalve meter afstand.

img 7432

Om 10.30 uur verschenen de spelers en stafleden voor het eerst op de trainingsvelden in Mierlo, waar alle ingrediënten voor een geslaagde trainingsweek aanwezig zijn. De locatie is ruimtelijk, de velden liggen er fraai bij en de bosrijke en groene omgeving zorgt voor rust. Hier moet én kan de basis gelegd worden voor een mooi seizoen.

Trainingen
De eerste training bestond uit een uitgebreide warming-up, een afwerkvorm en een partijspel. Daarin was de ploeg met de roze hesjes aan de winnende hand. Dat was met name te danken aan Evan Rottier. De 18-jarige aanvaller was niet alleen vanwege zijn blonde haren een opvallende verschijning: hij maakte de eerste drie doelpunten, waarvan de derde een wonderschone was. Vol gevoel nam het talent een lange bal in de loop aan, om hem vervolgens zeer subtiel over de goalie te liften. Het leek het hoogtepunt van de training te gaan worden, maar Bilal Ould-Chikh wist het moment minimaal te evenaren. De aanvaller trakteerde zijn teamgenoten in het blauw, één dag voor zijn verjaardag, op een prachtige pegel in de kruising.

 

Na de ochtendtraining was het tijd voor eten, rusten en behandelen. Om 17.00 uur werden de spelers weer op het veld verwacht, terwijl het zelfs nog warmer was dan tijdens de eerste training. De keepers werden tijdens de tweede sessie even flink onder handen genomen door keeperstrainer Hans Segers, maar over het algemeen was het een training waar het plezier duidelijk merkbaar was. Ook bij trainer Aleksandar Rankovic, die zich nog even als gelegenheidsspeler bij een aanvalsvorm meldde.

Nieuwe energie
Na afloop van de tweede training op Brabantse bodem sprak ADO TV met Lex Immers, die het gevoel en de sfeer goed samenvatte: “Je ziet en voelt dat er sprake is van nieuwe energie. Er waait een frisse wind, met nieuwe jongens, een nieuwe trainer en een nieuwe staf. Het is een nieuwe start en we kunnen het verleden achter ons laten. Laten we hopen dat de toekomst ADO Den Haag weer mooie dingen gaat brengen.”

We hopen met z’n allen met Lex mee.

Foto’s