“Stappen maken, fit worden, heel blijven en zorgen dat we één team zijn met één taak: laten zien waar ADO Den Haag voor staat.” Het zijn de woorden van Lex Immers op de eerste volle dag van het trainingskamp in Mierlo. Na afloop van de eerste twee trainingen sprak ADO TV met de middenvelder over de nieuwe energie bij ADO Den Haag.

 

Na de eerste trainingsweek op het Prinses Irene Sportpark en de eerste trainingsdag in Mierlo kan men wel stellen dat er duidelijk sprake is van nieuwe energie bij ADO Den Haag. Dat is aan bijna alles te zien. Er wordt scherp getraind, maar ook genoeg gelachen, en er hangt een positieve sfeer. “Heel veel mensen zeggen ook dat ze nieuwe energie voelen”, zegt Immers. “Je ziet dat hier sprake van is. Er waait een frisse wind, met nieuwe jongens, een nieuwe trainer en een nieuwe staf. Het is een nieuwe start en we kunnen het verleden achter ons laten. Laten we hopen dat de toekomst ADO Den Haag weer mooie dingen gaat brengen.”

Immers vertelt onder meer uitgebreid over de nieuwe stafleden van ADO Den Haag. Drie daarvan kent hij al goed, aangezien hij al met Aleksandar Rankovic, Richard Knopper en Rick Hoogendorp heeft gevoetbald in het Haagse. “Het is een fijne staf om mee te werken”, aldus Immers, die vroeger samen met Rankovic op het middenveld stond. “Ik heb veel respect voor hem. Hij is direct en dat is wel wat we op dit moment nodig hebben.”

Het trainingskamp blijft uiteraard dagelijks te volgen via de officiële kanalen van de club. Komende vrijdag is het tijd voor de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dan spelen Rankovic en de zijnen om 20.00 uur een besloten oefenduel bij en tegen MVV Maastricht. Deze wedstrijd zal rechtstreeks op FOX Sports te zien zijn.