De KNVB heeft bekendgemaakt dat het nieuwe Eredivisieseizoen in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september zal beginnen. In de kalender is maximale flexibiliteit nagestreefd met het oog op mogelijke interrupties door bijvoorbeeld een tweede coronagolf, zo stelt de voetbalbond.

Voor de nadere invulling van de speeldagenkalender met de exacte wedstrijden en speeltijden volgt nog afstemming met de ECV, CED, clubs, zendergemachtigden en de lokale autoriteiten. Daarna kan het definitieve speelschema in de tweede helft van juli worden gepresenteerd.

De belangrijkste punten van de speeldagenkalender van de KNVB:

  • In de Eredivisie zullen de wedstrijden voornamelijk op vrijdag, zaterdag en zondag worden gespeeld. Op zaterdagen zullen de wedstrijden om 18.45 uur, 20.00 uur en 21.00 uur aanvangen, waarbij 16.30 uur ook nog een mogelijkheid is. Er staan geen duels voor zondag 20.00 uur gepland. Alleen op verzoek van Europa League-deelnemers kan dit eventueel veranderen, net als in het afgelopen seizoen.
  • Er zijn in het nieuwe seizoen vier midweekse speelrondes ingepland. Deze zullen op 22/23 december, 12/13/14 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaartsdag) worden afgewerkt.
  • De Eredivisie ligt vanwege het kerstreces van 23 december tot 8 januari stil. Mochten er dan echter nog eventuele afgelaste wedstrijden moeten worden ingehaald, dan kan dat in deze periode gebeuren.
  • De Eredivisie eindigt met twee gezamenlijke speelrondes (alle duels op hetzelfde moment) op donderdag 13 mei en zondag 16 mei.
  • Het aantal wedstrijden van de play-offs (17 tot en met 23 mei) wordt gehalveerd. De play-offs voor een Europese ticket gaan tussen de nummers 4 tot en met 7 van de Eredivisie en bestaan uit enkele wedstrijden (twee halve finales en een finale). Ook bij de play-offs om promotie en degradatie gaat het om enkele duels. De nummer 16 van de Eredivisie speelt hierin tegen de vier periodekampioenen en de twee hoogst geklasseerde clubs van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees hier het volledige bericht van de KNVB.