ADO Den Haag heeft in de persoon van Samy Bourard een aanvallende middenvelder in huis gehaald voor komend seizoen. De 24-jarige Belg komt over van FC Eindhoven, waar hij de afgelopen twee jaar speelde. Bourard tekent voor twee seizoenen in het Cars Jeans Stadion. Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans bewandelen, op huurbasis, de omgekeerde weg.

De naam van Bourard pronkte al geruime tijd op de lijst bij ADO Den Haag. De middenvelder speelde onder meer bij Anderlecht in de jeugd, maar vierde in het shirt van STVV (Sint-Truiden) in 2017 zijn debuut in het betaalde voetbal. Na vijf officiële optredens voor de Belgische club verkaste Bourard in juli 2018 naar Eindhoven, waarvoor hij exact 4.500 minuten in actie kwam. Voor de club uit de Lichtstad noteerde de voormalig jeugdinternational van België 63 wedstrijden en 17 doelpunten, waarvan 13 stuks in het afgelopen seizoen (4 bekergoals).

“Samy is een goede en mobiele aanvallende middenvelder”, zegt Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, over Bourard. “Hij is bovendien een productieve speler, getuige ook zijn 13 doelpunten voor FC Eindhoven in het afgelopen seizoen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij veel plezier aan Samy zullen beleven”, aldus Jol. “Het proces nam wat tijd in beslag, maar we zijn tevreden over de oplossing die we hebben kunnen vinden met Eindhoven.”

“Dit is een mooie stap voor mij”, reageert Bourard. “Ik wilde graag van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie en ben blij dat ik bij ADO Den Haag kan tekenen. Het is een goede club in een mooie stad. Er was meer interesse, maar dit voelde voor mij als de beste optie. Dat komt onder meer dankzij de positieve gesprekken, waarin ik veel enthousiasme voelde. Daarnaast heeft ADO Den Haag mooie en fanatieke supporters. Daar voetbal ik graag voor”, aldus Bourard. “Ik zou mezelf omschrijven als een offensieve en productieve middenvelder, met diepgang en technische vaardigheden. Daarnaast geef ik altijd honderd procent.”

Het nieuws over Bourard werd door ADO Den Haag aangekondigd met een fraai spandoek, gemaakt door de supporters van Fansupport, die in de coronatijd met een hartverwarmende spandoekenronde langs diverse getroffen sectoren gingen.

Van Kleef en Botermans
Van Kleef en Botermans bewandelen de omgekeerde weg. Het tweetal wordt voor één seizoen verhuurd aan FC Eindhoven, de nummer dertien van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Jol: “We denken dat het voor deze twee talentvolle spelers goed is om komend seizoen vlieguren te maken in Eindhoven.”

ADO Den Haag heet Bourard van harte welkom in het Cars Jeans Stadion en wenst Van Kleef en Botermans veel succes in Eindhoven.

200622llu9373

200622llt9924

200622llu9380

200622llu9394