Tussen het afgelopen seizoen en de volgende jaargang kijkt ADO Den Haag terug op enkele maatschappelijke projecten en activiteiten die plaatsvonden in het afgelopen seizoen. Met in deel drie: ADO Den Haag Herinneringen. 

In het seizoen 2019/2020 heeft ADO Den Haag vier succesvolle pilots gedraaid van het project ADO Den Haag Herinneringen. Dit vanuit Schotland overgewaaide concept haalt ouderen uit het isolement en brengt ze samen in het voetbalstadion om herinneringen op te halen over de geschiedenis van de club.

Des te mooier was het dat het ADO Den Haag Museum in het Cars Jeans Stadion voor een ultieme beleving zorgde. Bij elke editie werden de ouderen in het ADO Den Haag Museum ontvangen, waarna ze met een bakje koffie verschillende herinneringen ophaalden van onze rijke geschiedenis. Dit deden de ouderen door met elkaar en verschillende vrijwilligers in contact te komen. Deze vrijwilligers waren vaak een lopende encyclopedie van ADO Den Haag, ADO, Holland Sport en FC Den Haag. Na een gezamenlijke lunch werd er altijd afgesloten met een filmpje over de clubhistorie van Onze Trots.

In totaal werden er vier pilots gedraaid, waar gemiddeld 20 ouderen aanwezig waren vanuit verschillende zorglocaties in Den Haag. Zij werden ondersteund door begeleiding van de woonzorglocatie en gemiddeld acht vrijwilligers vanuit ADO Den Haag.

Dit jaar behoorden oud-spelers Lex Schoenmaker en Jacques Smit en ADO Den Haag-kenners Frans Leermakers, Jan Klijn en Jan-Hermen de Bruijn tot de vaste groep begeleiders. Ze werden aangevuld met deelnemers van het project OldStars.

FACT:
In 4 edities (december 2019 tot en met maart 2020) kwamen er in totaal 72 ouderen op bezoek in het Cars Jeans Stadion van 3 zorggroepen (Florence, Respect en WZH).

3adoherinneringen template adoher flashback