ADO Den Haag heeft een nieuwe middenvelder aangetrokken. Kees de Boer heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract in het Cars Jeans Stadion. De 20-jarige middenvelder maakt de overstap van Swansea City, waar hij recent al afscheid nam.

De Boer is een controlerende middenvelder, die in de jeugd van zowel FC Volendam als Ajax speelde. In de zomer van 2017 maakte het talent de oversteek naar Swansea City, waarvoor hij in augustus 2019 debuteerde in de League Cup. In het afgelopen seizoen was De Boer een vaste waarde voor de Onder 23-ploeg van de club uit het zuiden van Wales. De defensief ingestelde middenvelder is voormalig jeugdinternational van Oranje (Onder 15).

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “We zijn zeer tevreden met de komst van Kees, een jongen waar nog veel rek in zit. Hij is een middenvelder met een brede basis, die veel dingen gemakkelijk afgaat. Er kan een mooie voetbaltoekomst voor Kees weggelegd zijn, zeker als hij nog een paar specifieke elementen weet toe te voegen aan zijn spel”, stelt Jol. “Het is goed om meer mogelijkheden te krijgen op het middenveld. Daar kwam dankzij de transfer van Thom Haye ook weer wat meer ruimte vrij.”

“Ik ben blij dat alles is afgerond”, zegt De Boer over zijn komst naar de Hofstad. “ADO Den Haag toonde afgelopen winter al interesse en ik heb een positief gevoel overgehouden aan de gesprekken. Ik heb ADO Den Haag ook altijd al een mooie club gevonden”, aldus de middenvelder. “Het plaatje past bij de keuze en de stap die ik op dit moment wilde maken. Ik wil mezelf ontwikkelen en laten zien aan het Nederlandse publiek. Hopelijk wordt het een mooi seizoen voor ADO Den Haag.”

ADO Den Haag heet De Boer van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

img 6196

De aankondiging van ADO TV