ADO Den Haag heeft Youri Schoonderwaldt voor meerdere jaren vastgelegd. De talentvolle keeper, die afgelopen maand zijn twintigste verjaardag vierde, heeft een contract tot medio 2022 getekend in het Cars Jeans Stadion. In deze overeenkomst is een optie voor nog één seizoen opgenomen.

De 20-jarige Schoonderwaldt is bezig aan zijn derde jaar bij ADO Den Haag, dat hem in de zomer van 2017 overnam van VFC Vlaardingen. De keeper werd afgelopen winter, vlak voor het trainingskamp in Zuid-Spanje, overgeheveld naar de eerste selectie. Terwijl hij al regelmatig bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat, keepte Schoonderwaldt dit seizoen het merendeel van de wedstrijden van Jong ADO Den Haag. Op 10 juli 2018 stond de goalie voor het eerst onder de lat bij het eerste elftal in een oefenwedstrijd (0-2 winst tegen WHS), maar de goalie wacht nog op zijn officiële debuut.

“Ik ben hartstikke trots op dit moment”, zegt Schoonderwaldt over zijn eerste contract. “Voetbal is altijd al mijn passie geweest. Van kleins af aan had ik de droom om profvoetballer te worden en deze droom is nu werkelijkheid geworden bij deze mooie club”, aldus de doelman. “Ik ben een grote keeper, die goed op de lijn is en sterk in de één-op-één duels. Daarnaast heb ik een goede trap met links en vind ik uitstraling belangrijk.”

ADO Den Haag feliciteert Youri met zijn eerste contract en wenst hem veel succes.

img 5420

img 5423